Головне випробування: що треба знати про “Бамберг”, з яким “Будівельник” зіграє у відборі ЛЧ

Головне випробування: що треба знати про "Бамберг", з яким "Будівельник" зіграє у відборі ЛЧ 1 - basket.com.ua

Сьогодні, 23 вересня, київський “Будівельник” проведе поєдинок другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

Команда Валерія Плеханова зустрінеться з німецьким “Брозе Бамбергом”. Гра пройде в Лісабоні на арені “Pavilhao Fidelidade”, початок – о 20:00 за Києвом. Трансляція на телеканалі УНІАН.

Українська команда зробила впевнений перший крок до основного раунду Ліги чемпіонів, розгромивши шведський “Норрчепінг” 87:51. Але наступний суперник – більш серйозний. Варто лише сказати, що саме “Бамберг” перед початком кваліфікації вважався основним фаворитом цієї відбіркової групи у Лісабоні.

Команда в Бамбергу була заснована ще у 1955 році, а у 1971 році вона піднялась до першої Бундесліги. “Золоті часи” клубу настали після 2001 року, коли клуб очолив Дірк Бауерманн, який вже на той момент був семикратним чемпіоном Німеччини.

В 2003 році команда запинилась за крок від чемпіонства, тоді ж з’явився новий спонсор – компанія GHP Holding. В 2004 році “Бамберг” вдруге поспіль поступився у фіналі плейоф Бундесліги, а через рік здобув своє перше чемпіонство. Це дозволило дебютувати у Євролізі, де “Бамберг” став :першою німецькою командою в новітній історії цього змагання, яка дійшла Топ16.

У період з 2005 по 2017 роки “Бамберг” 9 разів вигравав чемпіонат Німеччини, 5 разів здобував кубок країни, тричі виходив до топ-16 Євроліги.

Головне випробування: що треба знати про "Бамберг", з яким "Будівельник" зіграє у відборі ЛЧ 3 - basket.com.ua

Влітку 2018 році в клубі вирішили змінити курс розвитку, зробивши ставку на молодих гравців та скоротивши фінансові трати. Також клуб відмовився від виступів у Євролізі/Єврокубку, заявившись у Лігу чемпіонів. Під нові задачі клуб запросив знайомого нам Айнарса Багатскіса в якості головного тренера, але той пропрацював в німецькому клубі лише до січня 2019 року. Вже без Багатскіса клуб вийшов до фіналу чотирьох Ліги чемпіонів, виграв Кубок Німеччини, а в Бундеслізі фінішував п’ятим.

З того часу результати команди поступово стають гіршими – в чемпіонаті “Бамберг” останні два сезони стає восьмим, хоча і регулярно виходить до плейоф Бундесліги. Після трьох років у основному раунді Ліги чемпіонів в минулому сезоні “Бамберг” не зумів пройти кваліфікацію, програвши у другому раунді відбору литовському “Ювентусу”. В цьому сезоні клуб знову стартує з другого раунду кваліфікації.

Головне випробування: що треба знати про "Бамберг", з яким "Будівельник" зіграє у відборі ЛЧ 5 - basket.com.ua

В новий сезон “Бамберг” входить суттєво оновленим – кращий тренер Ліги чемпіонів сезону 2019/20 (за роботу в чеському “Німбургу”) Орен Аміель з минулого складу залишив лише двох гравців – форвардів Патріка Хекманна і Крістіана Сенгфельдера. Сенгфельдер – капітан команди і бронзовий призер чемпіонату Європи-2022 у складі збірної Німеччини.

Окрім Сенгфельдера на чемпіонаті Європи грав ще один гравець “Бамберга” – чеський атакуючий захисник Яромір Богачик.

Головна небезпека в цьому складі німецької команди – Джастін Райт-Форман, шутер із досвідом НБА у “Юті Джаз”. Саме він і Хекманн набирали більше всіх очок у предсезонних іграх команди.

“Бамберг” запланував непогану програму підготовки до нового сезону і матчів кваліфікації Ліги чемпіонів зокрема. Наприклад, в останньому контрольному матчі команда зіграла з командою Євроліги “Монако”, якій поступилась 79:99.

Втім, насправді підготовка команди Аміеля вийшла “змазаною”. Через череду травм і відсутність гравців національних збірних команда тренувалась обмеженим складом і матчі грала вісьмома гравцями. Травмовані вже повернулись до гри, але пропуск частини підготовки має сказатись, особливо в першій офіційній грі сезону.

Гравці збірних теж пропустили підготовку – Крістіан Сенгфельдер після бронзи Євробаскету приєднався до команди лише в Лісабоні. Він це зробив в понеділка, коли команда вперше зібралась повним складом і до гри з “Будівельником” гравці підходять без травм.

Головне випробування: що треба знати про "Бамберг", з яким "Будівельник" зіграє у відборі ЛЧ 7 - basket.com.ua

У “Будівельника” є невелика перевага в плані зіграності, а також один проведений офіційний матч. За ростером обидві команди приблизно рівної сили, тому переможця ймовірно визначать деталі і те, хто краще зіграє в обороні, закривши сильні сторони суперника.

Початок матчу “Бамберг” – “Будівельник” о 20:00 за Києвом. Трансляція на телеканалі УНІАН.

0

Автор публікації

Офлайн 3 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7401

2 думки про “Головне випробування: що треба знати про “Бамберг”, з яким “Будівельник” зіграє у відборі ЛЧ

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.