Перший бар’єр: що треба знати про “Норрчепінг Долфінс”, з якими розпочне сезон “Будівельник”

Перший бар'єр: що треба знати про "Норрчепінг Долфінс", з якими розпочне сезон "Будівельник" 1 - basket.com.ua

Не встигли ми засумувати за баскетболом після завершення Євробаскету-2022, як стартує клубний сезон. Розпочнеться все з кваліфікації Ліги чемпіонів, де серед 24 команд, які розіграють чотири путівки в основний раунд турніру, буде і київський “Будівельник”.

Столична команда, яку цього літа очолив Валерій Плеханов, зіграє у Лісабоні. Першим суперником української команди буде шведський “Норрчепінг Долфінс”.

Діючий чемпіон Швеції має в своєму активі 7 чемпіонських титулів, в тому числі перемоги в двох останніх чемпіонатах.

Клуб був заснований в 1963 році як “Хагебю”, названий так в честь району в місті Норрчепінг, а у 1992 році після створення шведської баскетбольної ліги команда отримала свою нинішню назву.

“Норрчепінг” вже пробував щастя в кваліфікації Ліги чемпіонів, але тоді в 2018 році команда вилетіла одразу в першому матчі.

Головною зіркою команди в новому сезоні буде гравець збірної Швеції Нік Спірс, який повернувся додому після п’яти років гри закордоном. У передсезонних іграх найрезультативнішим гравцем команди став американський форвард Зак Томас, який провів у “Будівельнику” в сезоні 2020/21. Також в команді розраховують на канадського захисника Кобі Мак’юена.

Розповідаючи про старт у кваліфікації Ліги чемпіонів Валерій Плеханов відзначив, що “Норрчепінг” – закрита команда, яка не опублікувала жодного відео зі своїх контрольних матчів. Втім, навіть з репортажів на сайті клубу видно, що наразі у гравців є проблеми з захистом проти “великих” гравців, а також в нападі, коли проти них дієш у жорсткому, високому захисті.

Враховуючи комплектацію “Будівельника” і непоганий рівень суперників у контрольних матчах українська команда буде фаворитом матчу. Сподіваємось, наша команда здобуде впевнену перемогу і здолає перший бар’єр на шляху до основного раунду Ліги чемпіонів.

Гра “Будівельник” – “Норрчепінг Долфінс” відбудеться 21 вересня у Лісабоні. Гра розпочнеться о 20:00. В Україна матч покаже телеканал УНІАН.

0

Автор публікації

Офлайн 1 годину

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7400

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.