Опубліковано список найцінніших гравців в історії НБА. Леброн – лідер, Джордан не входить в топ-30

Опубліковано список найцінніших гравців в історії НБА. Леброн - лідер, Джордан не входить в топ-30 1 - basket.com.ua

HoopsHype опублікував список найцінніших баскетболістів. Спортсмени, що потрапили в рейтинг, зробили ігровий внесок, що перевищує вартість їх ігрових контрактів. Список ґрунтується на системі оцінки Real Value, співвіднесеної з реальними загальними зарплатами баскетболістів за кар’єру.

Перше місце в абсолютних показниках займає форвард “Лос-Анджелес Лейкерс” Леброн Джеймс, який також заробив найбільше за кар’єру в НБА. Хоча минулого сезону 39-річний Джеймс показав негативну вартість. Система показників оцінює внесок форварда у 39,7 мільйона при зарплаті 47,6.

Центровий “Денвер Наггетс” Нікола Йокич провів перші роки кар’єри із зарплатою гравця другого раунду драфту, поступово наближаючись до рівня Матчу всіх зірок. Це дозволяє йому займати другий рядок рейтингу. Минулий сезон Луки Дончича став недооціненим з точки зору заробітку за історію ліги. Захисник “Далласа” награв на 81,1 мільйона, отримавши 41,1 за поточним контрактом.

Найвище місце серед неактивних баскетболістів посідає Двейн Вейд. Захисник привів “Майамі Хіт” до титулу чемпіона у 2006 році, заробивши 3 мільйони за контрактом новачка. Різниця з показником Real Value склала 24 мільйони. Далі серед такого типу гравців йде легенда “Сан-Антоніо Сперс” Тім Данкан (16 місце), а 6-разовий чемпіон НБА в складі “Чикаго Буллз” Майкл Джордан взагалі не потрапив до топ-30.

Топ-10 найцінніших гравців НБА

Леброн Джеймс – 220 млн (різниця між вкладом та заробітком за кар’єру);
Нікола Йокич – 151 млн;
Лука Дончич – 149 млн;
Янніс Адетокумбо – 118 млн;
Джейсон Тейтум – 98 млн;
Шей Гілджес-Александер – 92 млн;
Дуейн Уейд – 87 млн;
Джеймс Харден – 82 млн;
Ентоні Девіс – 73 млн;
Тайріз Халібертон – 68 млн.

0

Автор публікації

10
Коментарі: 0Публікації: 2691

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.