Євроліга ввела стелю зарплат та податок на розкіш

Євроліга ввела стелю зарплат та податок на розкіш 1 - basket.com.ua

Євроліга ввела стелю зарплат та податок на розкіш.

Зміни фінансових правил узгоджені з клубами-акціонерами та профспілкою баскетболістів. Два рівні стелі зарплат будуть встановлені на відмітках 40% та 60% від середньорічної виручки за два сезони. У першому випадку під стелею не враховуються зарплати двох найбільш дорогих гравців клубу. За перевищення будь-якого з рівнів клубам доведеться сплачувати податок на розкіш.

Мінімальний рівень платіжки – 32% від виручки для команд з ліцензією А, для решти він буде на нижчій позначці. У нових правилах передбачено численні винятки. Під стелею не враховуватимуться контракти гравців молодше 23 років, контракти травмованих понад 2 місяці, 25% зарплати гравців з досвідом більше 3 років у клубі та один гравець, підписаний на виключення середнього рівня (600 тисяч при виручці у 20 мільйонів).

Нова система розроблена для підвищення конкуренції. Повне впровадження оновлених фінансових правил заплановано на сезон-2027/28 та відбудеться після перехідного періоду, який розпочнеться вже у сезоні-2024/25.

0

Автор публікації

Офлайн 2 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2543

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.