Гонка за титулом: один обмін перед дедлайном НБА, який зробить сильнішим кожного контендера

Гонка за титулом: один обмін перед дедлайном НБА, який зробить сильнішим кожного контендера 1 - basket.com.ua

Минула половина сезону НБА. Дедлайн обмінів швидко наближається. Контендери збираються зміцнювати склади, щоб досягти успіху в плей-офф. Більшість претендентів на титул не зможуть виміняти суперзірку, оскільки доведеться віддати ледь не половину своєї основної групи гравців.

Зазвичай саме відносно скромні ходи виводять топ-клуби на новий рівень. Наприклад, перехід Дерріка Вайта в «Бостон Селтікс» у 2022 році мало обговорювали. В підсумку цей трансфер виявився однією з найбільш недооцінених угод перед дедлайном у новітній історії НБА. Оглядачі сайту Sir Charles in Charge вибрали по одному трансферу, який необхідно зробити кожному контендеру Східної та Західної конференції перед дедлайном, щоб стати сильніше.

«Бостон Селтікс»: виміняти Саддіка Бея з «Атланти Хоукс»

Hawks vs. Hornets Player Props | Saddiq Bey | Wednesday | BestOdds

«Атланта» влаштовує розпродаж. Єдині «недоторкані» гравці – Джейлен Джонсон і Трей Янг. Всі інші доступні для обміну. Це має сенс. «Хоукс» абсолютно не виправдали передсезонних очікувань і мають перезавантажитися.

Вихованець університету Віланови Саддік Бей проводить в НБА четвертий сезон. Свінгмен з ростом 201 см готовий кидати триочкові в будь-який момент. Захист не є його найсильнішою стороною, але «Селтікс» не потрібен гравець рівня символічної п’ятірки по обороні, щоб виграти титул.

Контракт Бея доволі скромний – 4,5 мільйона доларів і завершення в кінці сезону. «Селтікс» можуть попрощатися з цим гравцем в міжсезоння, якщо захочуть. «Бостон» вже має все, що треба для боротьби за титул. Але гравець периметра з прийнятним захистом і гарно поставленим дальнім кидком стане чудовим доповненням. Бей здатен на декілька хвилин розвантажити Джейсона Тейтума і Джейлена Брайна до кінця регулярного чемпіонату та в плей-офф. «Хоукс» повинні віддати два дешеві контракти, що закінчуються, і два піка другого раунду драфту в обмін на Бея. Президент «Селтікс» Бред Стівенс має якнайшвидше взяти телефон і почати переговори.

«Міннесота Тімбервулвз»: придбати Денніса Шрьодера у «Торонто Репторс»

Toronto Raptors: Dennis Schroder questionable for game vs Bucks | CP24.com

«Міннесота» — хороша команда. «Тімбервулвз» жорстко грають в обороні. Експеримент з об’єднання Руді Гобера та Карла Ентоні-Таунза, здається, працює. Захист є обов’язковим елементом для перемоги в чемпіонаті, але також треба ефективно атакувати. «Міннесота» іноді провалюється в цьому аспекті.

Розігруючий «Торонто» Денніс Шрьодер здатен вирішити проблему. Обмін Шрьодера має сенс. «Тімбервулвз» отримають резервного розігруючого для підстраховки Майка Конлі, а також стануть значно краще в нападі. Шрьодер набирає в середньому 14,0 очка і віддає 6,4 передачі за гру. «Міннесота» точно могла б посилити свою лавку за допомогою Денніса.

Наразі «Репторс» перебувають в процесі перебудови. Їм не потрібен ветеран, який відбирає хвилини у молодих гравців. «Торонто» повинен з радістю віддати Шрьодера за будь-які активи на перспективу. «Тімбервулвз» без проблем можуть їх запропонувати. Наприклад, Троя Брауна-молодшого, Шейка Мілтона та два піка другого раунду драфту – цілком реалістичний пакет за Шрьодера.

«Мілвокі Бакс»: виміняти Ніка Річардса та Коді Мартіна з «Шарлотт Хорнетс»

У «Мілвокі Бакс» дуже сильний склад. Янніс Адетокумбо, Деміан Ліллард і Кріс Міддлтон – зіркова «Велика трійка». У них є якісний помічник Малік Бізлі на позиції атакуючого захисника, а Брук Лопес надійно грає в передній лінії. Боббі Портіс іноді може влаштувати феєрію при виході з лави запасних. Приблизно на цьому надійний резерв закінчується.

«Бакс» слід зв’язатися з «Хорнетс» і поцікавитися, що вони просять за Мартіна та Річардса. «Шарлотт» — одна з найгірших команд ліги, тож молодий гравець периметру (Марджон Бошам), ветеран для зіставлення контрактів по зарплаті (Пет Коннотон) і 1-2 піки другого раунду драфту мають зробити обмін реальним. Втрата Коннотона може трохи зашкодити «Мілвокі», але прихід Мартіна компенсує її.

Нік Річардс є справжнім призом в угоді, оскільки його перехід дозволить «Бакс» майже нескінченно ротувати гравців в передній лінії без істотного падіння якості гри. Річардс проводить чудовий сезон в «Хорнетс», але він набагато краще підходить для виступу в складі контендера рівня «Мілвокі». «Бакс» не вистачає виконавця, який  якісно підбирає. Річардс впевнено почуває себе під щитом, при цьому не виходить за рамки другорядної ролі. Саме за гравця такого типу слід поборотися «Мілвокі».

«Оклахома-Сіті Тандер»: організувати обмін Келлі Оліника з «Юти Джаз»

Blazing Hot Fourth Quarter Leads Jazz Over Heat

Важко не захоплюватися грою «Тандер». В «Оклахома-Сіті» нарешті є низка молодих талантів та драфт-активів, за яких можна отримати досвідчену зірку. Але по ходу сезону слід діяти більш спокійно.

Номінальний форвард Кенріх Вільямс зі зростом 198 см в ротації «Тандер» виконує роль резервного центрового. Це потрібно змінити, щоб реально претендувати на титул. Келлі Оліник дасть «Оклахома-Сіті» необхідні гарантії, підстраховуючи молодого та недосвідченого Чета Холмгрена.

У «Тандер» є безліч піків другого раунду, які можна скинути в «Джаз» разом з контрактом Давіса Бертанса. Оліник надасть «Оклахома-Сіті» габарити, вміння кидати, надійну гру на підбираннях та стабільну ефективність при виході з лави запасних. Це саме той тип гравців, яких прагнуть отримати команди чемпіонського рівня. Холмгрену буде важко проводити весь ігровий час проти зіркових бігменів Західної конференції Ніколи Йокича, Руді Гобера, Домантаса Сабоніса, Йонаса Валанчюнаса та інших. Оліник здатен йому допомогти

«Тандер» зараз є другою кращою командою на Заході, але склад ще можна зробити більш збалансованим і структурованим.

«Денвер Наггетс»: придбати Денніса Сміта-молодшого та ДейРона Шарпа у «Бруклін Нетс»

«Денвер» має одну з кращих стартових п’ятірок в НБА, якщо не найкращу. Розігруючий Реджи Джексона виходить з лави запасних, що виглядає солідно. Але потім глибина складу наповнена відносно невідомими гравцями. Денніс Сміт-молодший і ДейРон Шарп дадуть «Наггетс» трохи більше надійності в другій ланці.

«Денвер» може відпустити молодих форвардів Джуліана Стротера та Джалена Пікетта, а також розстатися з 1-2 піками другого раунду драфту. У «Нетс» є певна мотивація зберегти Шарпа, але загальна відсутність конкурентоспроможності команди повинна спонукати помірковано «розпродавати» склад і збирати активи перед дедлайном.

Для «Денвера» це чудова угода. «Наггетс» можуть підсилити глибину задньої лінії за допомогою Сміта, одночасно покращуючи захист периметра та атлетизм. Шарп забезпечує ефективність в якості резервного центрового, оскільки 35-річний ДеАндре Джордан зараз є проблемою на паркеті. Шарп продовжує розвиватися, але його поточні навички і інстинкт грати на підбиранні в поєднанні з жорсткістю та атлетизмом стануть солідним доповненням до складу «Денвера», де немає великої кількості гравців з вказаними характеристиками.

«Філадельфія Сіксерс» виміняти Ті Джей Макконнелла з «Індіани Пейсерз»

Player Review 2023: T.J. McConnell | NBA.com

«Філадельфія» — досить збалансована команда. Джоел Ембід — домінуючий монстр, Тайріз Максі вийшов на абсолютно новий якісний рівень. «Сіксерс» можуть використати контракт Тобіаса Харріса для обміну іншої зірки перед дедлайном, не робити взагалі нічого або точково підсилити склад. Останній варіант є найвірогіднішим.

Патрік Беверлі — гарний гравець на заміну Максі, однак наявність більш кваліфікованого резервіста, такого як Ті Джей Макконнелл, може принести цій команді титул. Макконнелл – страховка «Сіксерс» на позиції розігруючого, оскільки Беверлі та ДеЕнтоні Мелтон є єдиними надійними представниками задньої лінії на лавці.

Макконнел дасть «Філадельфіі» безмежну активність в другій ланці та універсалізм, який сподобається фанатам. Можливо, «Пейсерз» не дуже хочуть розлучатися з Макконнеллом, але у «Сіксерс» є кілька хороших активів, які змусять їх прийняти угоду.

За іронією долі, Макконнелл раніше грав у «Філадельфії», тож це було б своєрідним поверненням додому. Ті Джей надасть цій команді додаткову енергію у плей-офф. Фуркана Коркмаза, Джейдена Спрінгера та двох піків раунду має бути достатньо, щоб отримати МакКоннелла. Цей крок може дозволити «Філадельфії» значно покращити свої шанси на виграш титулу.

0

Автор публікації

Офлайн 2 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2552

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.