Європейські ігри-2023: історія виступів українських збірних

Європейські ігри-2023: історія виступів українських збірних 1 - basket.com.ua
Джерело: https://fbu.ua/

Вже на наступному тижні в польському Кракові стартують Європейські ігри-2023. Увага баскетбольних вболівальників України буде прикута до жіночого турніру з баскетболу 3х3, який пройде 21-24 червня і де жіноча збірна України не безпідставно мріє про медалі.

Це будуть треті Європейські ігри в історії, в третій раз на них буде представлений баскетбол 3х3 і втретє на змаганнях зіграє жіноча збірна України. Наші чоловіки кваліфікувались лише на Європейські ігри-2019.

Сайт ФБУ згадує попередні виступи українських збірних 3х3 на Європейських іграх.

На перших Європейських іграх в Баку-2015 виступала лише жіноча збірна України з баскетболу 3х3, але тоді дівчата стали одними з тріумфаторок змагань – з нагородами додому повернулись Вікторія Пазюк, Кристина Мацко (Філевич), Ольга Мазніченко та Ганна Зарицька (Рульова).

Українки впевнено виграли всі матчі групового етапу, почергово обігравши Чехію (15:11), Туреччину (19:11) та Бельгію (17:12). Відповідно до формату, до плей-оф потрапляли всі збірні і шлях до медалей починався з 1/8 фіналу. Там українки обіграли Словаччину 16:8, в чвертьфіналі був непростий матч з Грецією 21:19, а в півфіналі нашим дівчатам вдалось перемогти Словенію 21:16. В фінальному матчі українки поступили збірній росії 17:22, завоювавши срібло.

За чотири роки на Європейських іграх в Мінську-2019 виступили обидві наші збірні, але жодній з них не вдалось подолати груповий етап.

Жіноча збірна, яка виступила в складі Вікторії Кондусь (Балабан), Вероніки Космач, Ганни Рульової та Тетяни Юркевічус, розпочала змагання з перемоги над Латвією (14:8), а ось далі були прикрі поразки від Іспанії (15:17) та Естонії (17:20), що залишилось нашу команду на третьому місці в групі, не дозволивши вийти до чвертьфіналу.

Чоловіча збірна, за яку зіграли Дмитро Липовцев, Євген Балабан, Андрій Кожемякін та Олексій Щепкін, теж стартувала з перемоги, здолавши Францію (18:14). Далі була перемога над Італією (21:16) і поразка росії 14:21. В підсумку три збірні мали рівну кількість перемог, але за рівницею набраних очок українці стали третіми в групі.

На Європейських іграх в Кракові збірна України потрапила до групи С, де також зіграють збірні Литви, Польщі та Естонії.

Дві кращих команди з групи виходять у чвертьфінальний раунд, а далі за олімпійською системою на виліт визначаться призери Європейських ігор.

Календар матчів жіночої збірної України 3х3

Виступ на змаганнях принесе залікові бали до інлдивідуального рейтингу гравчинь збірної, що впливає на олімпійську кваліфікацію.

0

Автор публікації

Офлайн 17 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7467

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.