“Прометей” зіграє в наступному сезоні Суперліги

“Прометей” зіграє в наступному сезоні Суперліги 1 - basket.com.ua

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський розповів про сезон чоловічої Суперліги, що минув, та поділився очікуваннями від наступного чемпіонату. 

Ось ця формула із баблами вам взагалі як – зайшла, чи не зайшла?
– Я не можу сказати, що формула зайшла. Коли грали команди із роз’їздами, з глядачами – це була зовсім інша справа. Але у тій ситуації, в якій ми опинилися, іншої формули не могло бути взагалі. Рівень чемпіонату дійсно був нижчим, ніж у попередні роки, це зрозуміло, тому що всі найкращі баскетболісти грають у закордонних клубах. Але я вам скажу так: те, що було на початку чемпіонату, і те, що було наприкінці – це зовсім різні команди. Різний рівень.
Ми не знаємо, як воно буде на наступний сезон. Але з’явились молоді гравці, які через рік – якщо взяти, наприклад, «Говерлу», де виступали переважно молоді хлопці, за виключенням Сергія Старцева, Артема Водолазського та Іллі Чугунова, – заграють та піднімуться на ще вищий рівень. В інших командах теж є молодь.
Тому моє особисте враження – я задоволений цим чемпіонатом. Бо коли ми починали, ніхто не знав, що взагалі із цим робити. Ми прийняли таку формулу сезону, що граємо без плей-оф, але під кінець чемпіонату команди вже казали нам: давайте якийсь кубок проведемо чи ще щось. Тому що з’явилась така можливість – грати в баблах, тому що ракети зараз менше літають. Тож враження позитивне.
– Те, що плей-оф у Суперлізі не буде, було оголошено ще перед початком чемпіонату, однак більшу частину сезону точилися обережні розмови щодо того, що матчі на виліт усе ж може бути проведено. Що стало для федерації кінцевим моментом, коли ви точно зрозуміли, що плей-оф все ж не буде, і сезон завершиться із кінцем регулярного чемпіонату?
– Дивіться – те, що плей-оф не буде, ми вирішили одразу. Десь в кулуарах якісь розмови дійсно були, однак ми ніколи серйозно над цим навіть і не думали. Бо знаємо, перш за все, фінансові спроможності клубів – де брати гроші? Хтось казав, мовляв, давайте проведемо плей-оф, однак ми поговорили із клубами Суперліги – ну, може, два-три були готові. У них не було коштів на це, контракти були підписані до кінця квітня, і бюджети клубів складалися саме із таким розрахунком.
– Чи є у нас станом на сьогодні проблемні клуби з точки зору фінансування? Усі ми чули зарплатну історію «Черкаських Мавп» із попереднього сезону, у «Запоріжжя», наприклад, також тягнулись борги з минулого чемпіонату. Цей сезон усім вдалося дійти нормально, без значних заборгованостей та проблем?
– За моєю інформацією, усі дійшли нормально. В кулуарах були розмови хіба що про один клуб, але я думаю, що там теж усе вирішиться. А так, взагалі, контракти були зовсім іншими, аніж раніше, ви це розумієте. Тож усі доїхали нормально.
– Коли закривали сезон Суперліги у київському баблі, ви спілкувались з Валерієм Елькінсоном, Валерієм Кондратьєвим, президент «Будівельника» Богдан Гулямов також був присутній на матчах. Якісь розмови стосовно наступного чемпіонату вже вели? Що про нього відомо вже зараз?
– Безумовно, вели. Я думаю, що кількість команд буде не меншою, аніж у сезоні попередньому. Якщо казати про Елькінсона, то Валерій Альбертович сказав – ось цей сезон ми пограли і все, а у наступному сезоні «Запоріжжя» буде боротися за призові місця. Це такий у нього, дуже оптимістичний прогноз, але він знає, як це робити. «Дніпро» буде грати, «Будівельник» буде грати у чемпіонаті, «Прометей» буде грати – вже є домовленість у нас з ними. Але, може, якийсь клуб і пропаде – таке теж може бути.
– Це просто ваші особисті відчуття, чи є конкретні індикації того, що в когось проблеми?
– Є індикації. Я не хочу казати зараз про це, тому що я назву клуб, усі хрестик на ньому поставлять, а потім у них все вийде, і вони продовжать грати.
0

Автор публікації

Офлайн 2 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1701

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.