Президент Федерації баскетболу Словенії розповів, чому для натуралізації обрали Деніела Геффорда

Президент Федерації баскетболу Словенії розповів, чому для натуралізації обрали Деніела Геффорда 1 - basket.com.ua

Президент Федерації баскетболу Словенії Матей Ер’явец розповів, чому були і є спроби натуралізувати центрового “Маверікс” Деніела Геффорда.

Коли Геффорд перейшов до “Далласа” у лютому, вже після кількох ігор стало зрозуміло, наскільки вони з Лукою чудово підходять один одному. Геффорд відразу став пріоритетним вибором для тренера Александара Секуліча. Але досить швидко виявилося, що це неможливо здійснити, і ми пішли далі.

Ми були на грі в Далласі і після неї провели зустріч з керівництвом “Далласа”, де в першу чергу говорили про тренерський штаб. Навіть вони тоді не знали, що “Маверікс” вийдуть у фінал, і ми говорили про те, що Шон Суїні (асистент Кідда – прим) буде з нашою збірною протягом усієї підготовки. Ми з усіма про все домовилися і після зустрічі пішли з приміщення клубу через дорогу в бік залу, де, як ви вже бачили кілька разів, стоїть машина Саші (Дончича – батька Луки), він зазвичай паркується там, де гравці паркують свої машини.

Повз нас проходив Геффорд. Саша був вражений зустріччю, сповнений енергії, він одразу взяв мене за руку і сказав: “Ходімо. Він там, ми повинні спитати, чи буде він грати за Словенію?”. Я намагалася заспокоїти його, кажучи, що ми будемо завтра, що що нікуди поспішати, але Саша був рішучий і наполягав. Відразу після виходу з гри, ще трохи спітнілого, його запитали, чи буде він грати за збірну Словенії. І якщо спочатку він був дуже здивований, то дуже швидко відреагував дуже позитивно. Для нього це велика честь, що йому лестить ініціатива і що йому потрібен час подумати.

Коли він зателефонував нам через кілька днів, то сказав, що цього літа просто не зможе, тому що він замовив індивідуальні вправи, програми, персональних тренерів і деякі інші справи. Але його точно зацікавила ця пропозиція на майбутнє.

Чи натякав він, що буде чекати виклику до збірної США? Ні. Ми зупинилися на тому, що цього літа він не може через узгоджені раніше зобов’язання, які він хотів поважати і виконувати. Однак він підкреслив, що його це питання цікавить, але поки ми не обговорювали, де і що ми зара. Теоретично у нас також відкриті двері для Геффорда“, – сказав він.

0

Автор публікації

Офлайн 49 хв.

Ruslan1996

105
Коментарі: 39Публікації: 8849

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.