Президент НОК України висловив подяку ФІБА за рішення продовжити відсторонення від баскетболу росії та білорусі

Президент НОК України висловив подяку ФІБА за рішення продовжити відсторонення від баскетболу росії та білорусі 1 - basket.com.ua

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт направив листа Президенту ФІБА шейху Сайд Алі Аль-Тані та генеральному секретарю Андреасу Загклісу з подякою за рішення продовжити призупинення діяльності національних баскетбольних федерацій росії та білорусі.

“У світі, де політичка напруженість може затьмарити справжню суть спортивних заходів, ваша непохитна підтримка територіальної цілісності України надсилає потужне послання солідарності та надії”, – говориться у листі.

Нагадаємо, Міжнародна федерація баскетболу ФІБА продовжила відсторонення росії та Білорусі у змаганнях до грудня 2024 року.

Таким чином, росія та Білорусь як мінімум до кінця 2024 року залишаються поза турнірами ФІБА баскетбольних клубів, а також жіночих та чоловічих збірних. Рішення розповсюджується, зокрема, й на змагання у баскетболі 3х3.

ФБУ закликала заборонити участь збірним та клубам Російської Федерації в усіх змаганнях під егідою ФІБА одразу після початку повномасштабного вторгнення. Після цього ФІБА виключила всі збірні росії та Білорусії зі своїх змагань.

В кінці минулого року Рада ФІБА-Європа скасувала резервування місць на молодіжних Євробаскетах для команд росії та Білорусі, а ФІБА не допустила збірні цих країн до пре-кваліфікації Євробаскету-2025.

Президент НОК України висловив подяку ФІБА за рішення продовжити відсторонення від баскетболу росії та білорусі 3 - basket.com.ua

0

Автор публікації

Офлайн 1 день

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7468

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.