Наставник збірної Франції дав оцінку старту Вембаньями в НБА

Наставник збірної Франції дав оцінку старту Вембаньями в НБА 1 - basket.com.ua

Головний тренер збірної Франції Венсан Колле оцінив виступ першого номера драфта-2023 Віктора Вембаньями  на старті дебютного для 19-річного француза сезону НБА.

У “Сан-Антоніо” серія поразок. Але тут вина не тільки одного Вембаньями, тут питання до всієї команди. Нам потрібно дивитися на ситуацію в цілому та враховувати, що це лише початок сезону. Якщо не брати результати, то він набирає в середньому майже 20 очок і приблизно 10 підбирань. Не так погано для першого сезону.

Він продовжить зростати та прогресувати. Що мене трохи розчаровує, то це відсоток влучення. На мій погляд, для такого гравця, як він, цього показника недостатньо. На гру впливають різні чинники, зокрема те, як його постачають товариші по команді. Вони повинні надати йому більше можливостей для легких атак, що має підвищити відсоток.

Я спостерігав за грою Леброна Джеймса, у якого 58%, та за Кевіном Дюрентом, який також багато кидає з дальньої дистанції – 52%. Віктору безперечно є куди рости. Я вірю, що він набуде балансу і все стабілізується. Прийняття рішень має тут вирішальне значення, оскільки якісніші кидки підвищують ймовірність влучення. У цих галузях необхідно прогресувати.

Відзначу та взаємодію з товаришами по команді. У матчі з “Сакраменто” Вембаньяма здійснив 26 кидків та зробив 0 передач. Для мене це є неприйнятним показником. Але всім доведеться набратися терпіння, сезон НБА розпочався лише чотири тижні тому.

У будь-якому випадку ми всі захоплюємося його здібностями. У кожній грі є два або три моменти, що запам’ятовуються, за участю Віктора, які змінюють наше сприйняття гри. Поки що Вембаньяма справді вражає у захисті, виступаючи як стримуючий фактор – на таке здатні небагато гравців. Якщо порівнювати його з Четом Холмгреном, між ними існує різниця в рівні гри“, – сказав Колле.

0

Автор публікації

Офлайн 2 години

Ruslan1996

105
Коментарі: 39Публікації: 8328

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.