Дмитро Забірченко: “Поки ще є шанси поборотися з “Дніпром” за перше місце”

Дмитро Забірченко: "Поки ще є шанси поборотися з "Дніпром" за перше місце" 1 - basket.com.ua

Прес-конференція після матчу «Будівельник» – БІПА

Олександр Шашков, захисник БІПИ:

– Враження більше позитивні, ніж негативні. Сьогодні був суперник іншого рівня, ніж більшість попередніх. Досить довго трималися у грі, перетворили свої напрацювання на якийсь позитивний результат. Програли, але перші емоції досить непогані. Багато позитивного зробили для подальшого росту.

Олег Шевченко, тренер БІПИ:

– Перш за все будемо намагатися від гри до гри додавати у якості. Сьогодні вже трохи інша гра в захисті. Ми не можемо забивати дуже багато очок, тому намагатимемося не давати набирати очки супернику. Від захисту пішла впевненість в нападі. Набагато покращили відсоток влучань, через що трималися, нав’язували боротьбу. Навіть після поразки післясмак більш-менш приємний. У хлопців був час на відновлення. У нас гарно працює лікар. Перш за все, внутрішні резерви хлопців зіграли роль. У них був внутрішній стержень грати проти команди з гарним складом і доводити, що вони вміють грати в баскетбол.

Максим Сандул, центровий «Будівельника»:

– Гра склалась важко. Ми змогли себе перебороти і переломити хід матчу. В першій половині суперник ламав нам комбінації, але потім ми стали грати простіше і щось почало виходити. Можливо гра цікава для вболівальників, але для нас не дуже. Добре, що є час виправити помилки. Сподіваюсь, що з кожним туром і баблом ставатиме кращими. Зараз граємо зі спадами.

Дмитро Забірченко, головний тренер «Будівельника»:

– Маємо грати більш сфокусовано і агресивно в кожному матчі. Не можемо вигравати +40, а потім виходити повністю розцентрованими. В мене мінімум питань по захисту, але багато – по організації нападу. Дуже важно грати, якщо забивати 22% триочкових вдома. 31 атака, найбільше в сезоні, але забиваємо 22%. Причому 80% кидків вільних. Маємо реалізовувати хоча б половину з них. Здається, сьогодні забили більше тяжких кидків. Це нонсенс. Що з Платоном Хижняком? Він прихворів. Розраховую на нього, але поки він не може повністю відновитися. Мені здається, що Луценко ще не повернувся. Я дуже йому довіряю, знаю його ще з дитинства. Бачив, з яким характером він ріс. Вулична дитина, яка ніколи не виходила з майданчика. Зараз він підріс і думає, що на минулому багажі можна закинути. Так не буває. Я чекаю від нього емоцій, злості, агресивності, відчуття свого кидку. Шутер має кидати і забивати. Я його всюди підтримую. Впевнений на 100%, що він буде додавати від гри до гри.

Поки ми боремося самі з собою, зі своїм характером, з тим, що в нас в голові. Коли переборемо себе і зрозуміємо, що на кожен матч треба виходити, як на останній, то будемо виглядати значно краще. Зараз мені не подобається, що ми не виходимо кусатись і вигравати за рахунок енергії та самовіддачі. Можна придумати багато схем, але буде дуже важко без послідовності та самовіддачі. Треба все спакувати в єдину кулю, щоб була одна ціль на кожну гру, а не просто думати, що плей-офф в квітні місяці. Поки ще є шанси поборотися з «Дніпром» за перше місце. Хоча дуже важко через травми, які переслідують нас зі зборів. 2 з 10 матчів грали в повному складі. З обмеженою ротацією важко хлопцям, я їх розумію. Не по 18 років їм, щоб швидко відновлюватися і показувати однаковий рівень. Сьогодні виграли на характері, але до цього три чверті просто грали в баскетбол. Поки що граємо цим складом. Питання про підсилення – до керівництва. У нас є бан на підписання гравців. Є наша сім’я. Ми єдина родина. Будемо досягати максимальних цілей цим складом. Сподіваюся, що додасть Кабанов, почне влучати Зайцев. Трохи втратили Кошеватського. Треба з ним поговорити. Дуже хочеться, щоб він працював як плеймейкер. Він має бути більш впевненим в собі в плані організації гри.

0

Автор публікації

Офлайн 11 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2687

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.