Михайлюк і Лень стартують у новому сезоні, Вембаньяма проти Дончича: прев’ю матчів НБА 26 жовтня

Михайлюк і Лень стартують у новому сезоні, Вембаньяма проти Дончича: прев'ю матчів НБА 26 жовтня 1 - basket.com.ua

«Індіана» – «Вашингтон»
Початок: 2:00

«Індіана» в минулому сезоні не змогла потрапити навіть до турніру плей-ін, посівши 12-е місце в Східній конференції. В міжсезоння «Пейсерз» не стали значно сильнішими. Головний тренер Рік Карлайл розраховує побачити прогрес молодих лідерів Беннедикта Матуріна і Тайріза Халібертона, а також на стабільність центрового Майлза Тернера. «Індіана» не змогла обміняти снайпера Бадді Хілда, хоча намагалася це зробити. Його мотивація на початку сезону є сумнівною. «Вашингтон» також не потрапив у топ-10 Сходу в минулому чемпіонаті. Під 8-м піком драфту «Візардс» вибрали Джараса Вокера, якого обміняли в «Індіану» на №7 Білала Кулібалі. Новим лідером «Вашингтону», як очікується, стане виміняний з «Голден Стейт» Джордан Пул. Команда Веса Ансельда не завершила перебудову, як і їх суперники з Індіанаполісу, тому в даній парі складно віддати комусь явно перевагу.

«Нью-Йорк» – «Бостон»
Початок: 2:00

«Нью-Йорк» хоче залишитися на конкурентоспроможному рівні після виходу в плей-оф-2023. «Нікс» сподіваються виміняти центрового «Філадельфії» Джоела Ембііда, за якого готові віддати Евана Фурньє, Джуліуса Рендла, Ар Джей Барретта і Мітчелла Робінсона. Нестача суперзірки в складі є проблемою «Нью-Йорку», але поки що команді Тома Тібодо доведеться розраховувати на вищевказаних гравців. «Бостон» навпаки зібрав дуже потужний склад. Джейсон Тейтум, Джейлен Браун, Дрю Холідей, Крістапс Порзінгіс, Деррік Вайт і Ел Хорворд формують міцний кістяк, який робить «Селтікс» одним з головних претендентів на титул. Головний тренер Джо Маззулла надіється, що хоча б іноді їм якісно допомагатимуть рольовики Святослав Михайлюк, Пейтон Прітчард, Сем Хаузер та інші. Хоча продуктивність одних тільки лідерів може дозволити «Селтікс» перемагати більшість суперників в регулярному чемпіонаті на чистому класі.

«Орландо» – «Х’юстон»
Початок: 2:00

«Орландо» продовжує перебудову і не становить грізну силу в цьому сезоні. «Меджик» під 6-м номером вибрали на драфті Ентоні Блека, який буде адаптуватися до гри на високому рівні з молодими партнерами Паоло Банкеро, Коулом Ентоні, Джейленом Саггзом і Францом Вагнером. Високих очікувань від команди Джамала Мозлі немає, чого не скажеш про «Х’юстон». «Рокетс» формально теж не завершили перебудову, але багато експертів вважають, що команда Іме Удоки здатна створити сенсацію і теоретично поборотися за плей-ін. Досвідчені Діллон Брукс, Фред Ванвліт в поєднанні з молодими Джабарі Смітом, Джейленом Гріном, Альпереном Шенгюном і Аменом Томпсоном дійсно можуть стати проблемою для багатьох сильних команд ліги.

«Шарлотт» – «Атланта»
Початок: 2:00

«Шарлотт» на чолі з Ламело Боллом, Террі Розіром і Гордоном Хейвордом не виглядає грізною силою в новому сезоні. Ситуація могла б бути трохи кращою, якби не проблеми з законом у форварда Майлза Бріджеса, який перебуває під домашнім арештом. Вибраний «Хорнетс» під другим номером драфту-2023 Брендом Міллер нещодавно теж потрапив в скандал з вогнепальною зброєю, але він поки що має змогу допомогти команді Стіва Кліффорда на паркеті. «Атланта» вийшла в плей-ін минулого сезону і планує виступити як мінімум не гірше в новому чемпіонаті. «Хоукс» не можна вважати контендером, хоча Трей Янг, Клінт Капела, Богдан Богданович і Деандре Хантер час від часу здатні грати на топ-рівні. Команда Квіна Снайдера має хороші шанси обіграти «Хорнетс» у матчі-відкритті, якщо у господарів зненацька не з’явиться надвисока мотивація.

«Бруклін» – «Клівленд»
Початок: 2:30

«Бруклін» втратив статус суперкоманди після обмінів зірок Кевіна Дюранта, Кайрі Ірвінга та Джеймса Хардена. «Нетс» вийшли в плей-офф минулого сезону за рахунок «минулого багажу», але зараз цілі команди Джека Вона мають бути більш скромними. «Нетс» на чолі з Мікалом Бріджесом, Спенсером Дінведді і нарешті залікувавшим травми Беном Сіммоном орієнтовно будуть середняками на сході. «Клівленд» після прямого потрапляння в плей-офф з 4-го місця на Сході прагне залишитися на конкурентному рівні. Донован Мітчелл, Айзек Окоро, Каріс Леверт, Джарретт Аллен, Даріус Гарланд намагатимуться повторити результат минулого сезону, хоча команду Джей Бі Бікерстаффа складно назвати надійною. Спад лідерів «Кавальєрс» є доволі вірогідним, а з ним і просідання в турнірній таблиці. «Бруклін» і «Клівленд» приблизно рівні суперники, але мотивація гостей може бути більш високою.

«Маямі» – «Детройт»
Початок: 2:30

«Маямі» пережив серйозне розчарування в міжсезоння. «Хіт» не змогли виміняти Деміана Лілларда з «Портленду», зірковий розігруючий дістався їх конкурентам з «Мілвокі». Ще раз вийти в фінал НБА команді Еріка Споельстри буде дуже складно, не дивлячись на старання Джиммі Батлера, Бема Адебайо, Кевіна Лава, Тайлера Хірро, Кайла Лоурі та інших. «Детройт» зайняв останнє місце в Східній конференції минулого сезону. Ситуація для «Пістонс» жодним чином не змінилася. Команда Монті Вільямса продовжує перебудову, розвиваючи молодих Кейда Каннінгема, Джейлена Дарена, Джонатана Айві, Аусара Томпсона та інших. Конкурентоспроможності вболівальникам «Пістонс» доведеться чекати ще як мінімум пару років.

«Торонто» – «Міннесота»
Початок: 2:30

«Торонто» починає новий сезон без високих очікувань. Призначення на посаду головного тренера недосвідченого і маловідомого Дарко Райаковича свідчить про відсутність серйозних амбіцій у «Репторс». В складі «Торонто» є якісні гравці О Джи Анунобі, Паскаль Сіакам, Денніс Шрьодер і Скотті Барнс, але навряд чи вони здатні поборотися за щось більше, ніж плей-ін. «Міннесота» перебуває в дещо схожому становищі. Лідери «Тімбервулвз» Ентоні Едвардс, Руді Гобер, Карл-Ентоні Таунс, Майк Конлі – далеко не останні баскетболісти ліги, але в цілому у них дуже мало шансів нав’язати боротьбу контендерам Заходу. В цій парі шанси на успіх обох команд приблизно рівні.

«Мемфіс» – «Нью-Орлеан»
Початок: 3:00

«Мемфіс» упродовж всього сезону через травму не може розраховувати на центрового Стівена Адамса. Франчайз-гравець «Гріззліз» Джа Морант через скандальні витівки з вогнепальною зброєю дискваліфікований на перші 25 матчів чемпіонату і вийде на паркет тільки у грудні. Дезмонд Бейн, Джарен Джексон, Маркус Смарт ті інші повинні підтримувати команду Тейлора Дженкінса на конкурентному рівні найближчі два місяці, що є дуже непростою задачею для них. «Нью-Орлеан» починає черговий чемпіонат з надією на відсутність проблем зі здоров’ям у Зайона Вільямсона. Брендом Інгрем, Йонас Валанчюнас і Сі Джей Макколлум за умови допомоги з боку Зайона здатні зробити «Пеліканс» більше, ніж просто міцним середняком. Поки що оптимізму щодо форми Вільямсона немає, а значить перспективи команди Віллі Гріна є доволі туманними, як і у їх першого суперника в новому чемпіонаті. Виділити фаворита в матчі «Гріззліз» – «Пеліканс» доволі складно.

«Чикаго» – «Оклахома»
Початок: 3:00

Влітку стало відомо, що розігруючий Лонзо Болл продовжує заліковувати травмі коліна і не допоможе «Чикаго» в сезоні-2023/2024. Без нього Нікола Вучевич, Демар Дерозан і Зак Лавін ледь вивели «Буллз» в плей-ін минулого чемпіонату. Вагомих причин очікувати на прогрес команди Біллі Донована немає, на відміну від їх суперників з «Оклахома-Сіті». Шей Гілджес-Александер, Джош Гідді, Чет Холмгрен і компанія готові зробити крок вперед і фінішувати вище 10-го місця. Команда Марка Дейнолта поки не стала контендером, але перебудова в «Оклахома-Сіті» підійшла до фінального етапу і це дозволяє розраховувати на високу мотивацію у грі з будь-яким суперником в кожному матчі, що може стати несподіванкою для «Чикаго».

«Юта» – «Сакраменто»
Початок: 4:00

«Юта» не потрапила до турніру плей-ін в минулому чемпіонаті. Лаурі Маркканен, Вокер Кесслер, Джордан Кларксон і Джон Коллінз намагатимуться виправити ситуацію для «Джаз». Команда Віла Харді не готова до високих звершень, але цілком здатна створити проблеми топ-командам. «Сакраменто» став третім на Заході. Сенсаційний сезон «Кінгз» обірвався поразкою від «Голден Стейт» в першому раунді плей-офф. Домантас Сабоніс і ДеАарон Фокс за допомогою рольовиків Харрісона Барнса, Джавейла Мавгі, Александара Везенкова, Олексія Леня та інших будуть намагатися покращити результат. При цьому є далеко не нульова вірогідність, що команда Майка Брауна розчарує і стане жертвою застою, але робити висновки поки що зарано.

«Сан-Антоніо» – «Даллас»
Початок: 4:30

Сезон-2023/2024 для «Сан-Антоніо» проходитиме під знаком Віктора Вембаньми. Вибраний під першим номером драфту-2023 француз – найбільш обговорюваний новачок з моменту дебюту в лізі Леброна Джеймса 20 років тому. Команда Грега Поповича, скоріш за все, продовжить «зливати» і боротися за високий лотерейний пік. В таких умовах Вембаньяма повинен показати хорошу статистику в «Сперс», хоча навряд чи вона виправдає надвисокі очікування від нього. «Даллас» не зміг вийти навіть в плей-ін після обміну Кайрі Ірвінга. Лука Дончич мав повноцінне міжсезоння, щоб налагодити комунікацію зі своїм новим зірковим партнером. Є багато причин продовжувати сумніватися в успішності «Маверікс», що робить головного тренера команди Джейсона Кідда одним з головних претендентів на звільнення в НБА.

«Кліпперс» – «Портленд»
Початок: 5:30

Зірки «Кліпперс» Кавай Леонард, Пол Джордж і Рассел Вестбрук чекають, що по ходу сезону їх напарником стане Джеймс Харден, якого клуб намагається виміняти з «Філадельфії». На початку регулярного чемпіонату їм доведеться справлятися без нього. Календар дарує «Кліпперс» шанси успішно стартувати. Команді Тайрона Лю в суперники дістався головний аутсайдер Заходу. «Портленд» після обміну Деміана Лілларда почав глибоку перебудову і навряд чи покаже щось якісне на паркеті. Розвиток молодих Скута Хендерсона і Шедона Шарпа є основним пріоритетом «Трейл Блейзерс». Від головного тренера Чонсі Біллапса не вимагають результат, особливо в виїзних іграх з суперниками рівня «Кліпперс».

0

Автор публікації

Офлайн 4 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2548

2 думки про “Михайлюк і Лень стартують у новому сезоні, Вембаньяма проти Дончича: прев’ю матчів НБА 26 жовтня

    • Stepan сказав:

      Дочекались? Сьогодні таки випустили Свята на останні 4 хвилини матчу зіграти в сміттєвий час, коли Бостон вже зробив для себе +25. Молодець хоч трьоху забив, вже якась стата.

      0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.