Катастрофа в “Філадельфії”, бездарність “Кліпперс”: 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА

Катастрофа в "Філадельфії", бездарність "Кліпперс": 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА 1 - basket.com.ua

Міжсезоння НБА 2023 року технічно ще не закінчилося, але вже є досить гарне уявлення про те, які команди підсилилися за літо, а які просто не зробили достатньо. Обмін Деміана Лілларда або Джеймса Хардена може змінити ситуацію, хоча жоден з цих трейдів не виглядає особливо близьким до узгодження. Bleacher Report обрав 7 команд, які провалилися в міжсезоння.

Катастрофа в "Філадельфії", бездарність "Кліпперс": 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА 3 - basket.com.ua

«Атланта Хоукс»

«Атланта» здобула перемоги в 43 і 41 іграх за останні два сезони. «Хоукс», схоже, знову фінішують у середині турнірної таблиці Східної конференції після того, як цього літа нічого не зробили.

Обмін Джона Коллінза в «Юту Джаз» на Руді Гея та пік другого раунду драфту 2026 року став величезним розчаруванням, хоча роль гравця в «Атланті» зменшувалася з кожним сезоном. Коли Трей Янг і Деджонте Мюррей були на паркеті з Коллінзом минулого сезону, чистий рейтинг «Хоукс» становив +3,3. Коли двоє зіркових захисників грали без Коллінза, це число падало до позначки -7,4, або до -10,1 очок за 100 володінь.

Підписання «Атланти» на ринку були незначними. Патті Міллзу вже 35 років, а Веслі Меттьюзу в жовтні виповниться 37. Новачок Кобі Бафкін може розкритися з часом, але він забив лише 33,3% з гри і 13,8% триочкових у Літній лізі Лас-Вегаса. Просити його внести внесок у команду рівня плей-офф цього року – марна справа.

Немає розуміння щодо майбутнього Оньєки Оконгву та Саддіка Бея, оскільки вони ще не підписали продовження контрактів новачків. Клінт Капела все ще блокує Оконгву шлях до стартового складу.

«Хоукс» повинні сподіватися, що повний тренувальний табір з Квіїном Снайдером, який видав баланс 10-11 після призначення на посаду головного тренера в минулому сезоні, справді змінить ситуацію.

Наразі до «Атланти» залишається багато питань. Команда все ще виглядає як середняк, який виграє близько 50% матчів.

Катастрофа в "Філадельфії", бездарність "Кліпперс": 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА 5 - basket.com.ua

«Чикаго Буллз»

«Велика трійка» в «Чикаго» у складі Зака ​​Лавіна, Демара Дерозана та Ніколи Вучевича не спрацювала два роки тому після того, як Лонзо Болл вибув зі строю через операцію на коліні. Болл не вилікувався і в сезоні 2022/2023.

Фронт-офіс «Буллз» все ж вирішив перепідписати Вучевича на три роки і 60 мільйонів доларів, а також залишити Лавіна та Дерозана. Цього сезону тріо разом заробить 86,5 мільйона доларів, хоча минулого року з ними на паркеті команда мала чистий рейтинг всього лише +0,7 за 3334 володіння.

Якщо ця франшиза хотіла посередності, то місію виконано.

Знайти розігруючого, який може захищатися, на заміну Боллу – обов’язкове завдання. Але підписання Джевона Картера стало найкращим, що могло зробити керівництво «Чикаго». Картер – хороший гравець ротації, але він не поведе цю команду в плей-офф.

Через три роки все ще невідомо, яким гравцем стане Патрік Вільямс або який вид продовження контракту йому слід надати до початку сезону. Вільямс є кращим активом «Чикаго» та може стати ключем до обміну якісного розігруючого, який максимізує потенціал нинішнього тріо лідерів.

Також немає ясності щодо майбутнього Дерозана, оскільки наступного літа шестиразовий учасник Матчу всіх зірок НБА стане необмежено вільним агентом. Обмін Демара в міжсезоння, можливо, був би найкращим варіантом для обох сторін. Варто враховувати, що «Чикаго» володіє правами на вибір в першому раунді драфту 2024 року після обміну Вучевича з «Орландо Меджик».

«Буллз» знову в кращому випадку претендують на турнір плей-ін, без реальної надії на прогресс за рахунок внутрішніх резервів.

Катастрофа в "Філадельфії", бездарність "Кліпперс": 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА 7 - basket.com.ua

«Лос-Анджелес Кліпперс»

«Кліпперс» можуть потрапити до топ-5 на Заході, хоча відносно спокійне літо дає командам, які стоять за ними, реальний шанс надолужити згаяне.

«Лос-Анджелес» лише старіє та стає дорожчим. Склад на початок сезону коштуватиме понад 300 мільйонів доларів у вигляді зарплати та податку на розкіш. Каваю Леонарду 32 роки, Полу Джорджу – 33, а Расселу Вестбруку в листопаді виповниться 35. Таким гравцям, як Ніколя Батюм, Маркус Морріс-старший, Роберт Ковінгтон і Мейсон Пламлі, також від 32 до 34 років.

Не можна просто сподіватися, що всі ключові гравці будуть здоровими і уникнуть травм.

Леонард, Джордж та Вестбрук мали надихаючий чистий рейтинг +1,8, при цьому напад «Кліпперс» падав на 6,4 очка за 100 володінь з Расселом на паркеті. Позиція розігруючого жодним чином не укомплектована з повторним підписанням Вестбрука. Потенційний обмін Джеймса Хардена може лише ускладнити хімію в роздягальні, враховуючи бажання обох ветеранів розійтися після того, як вони зіграли лише один рік разом у «Х’юстон Рокетс» в сезоні 2019/20.

Тайрон Лю є одним із найкращих тренерів НБА, хоча він і «Кліпперс» не змогли домовитися про продовження контракту цього літа. Це означає, що Лю, ймовірно, покине команду у 2024 році. Такі дані є у інсайдера Bleacher Report Кріса Хейнса. «Лос-Анджелесу» потрібно залишити Лю, навіть якщо це означатиме солідне підвищення зарплати тренера. Розчаруванням є той факт, що сторони не досягли домовленості.

«Кліпперс» мають солідний склад, але з такою кількістю команд, які потенційно можуть їх обійти («Лос-Анджелес Лейкерс», «Голден Стейт Ворріорз», «Оклахома-Сіті Тандер», «Нью-Орлеан Пеліканс»), цього літа було зроблено недостатньо, щоб навіть гарантувати місце в плей-оф сезону 2023/24.

Катастрофа в "Філадельфії", бездарність "Кліпперс": 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА 9 - basket.com.ua

«Філадельфія Сіксерс»

Легко забути, що міжсезоння «Сіксерс» почалося з того, що вони звільнили Дока Ріверса, намагаючись догодити Джеймсу Хардену та переконати його залишитися.

Звичайно, цей крок був зроблений марно, враховуючи наполегливе бажання Хардена піти, навіть з Ніком Нерсом на чолі команди.

Харден і «Сіксерс» потрібні один одному. «Філадельфія» не зможе отримати рівнозначного гравця з точки зору чистого таланту при обміні, а Харден має реальні шанси на титул в цій організації, граючи з Джоелем Ембіідом, Тайрізом Максі та Тобіасом Харрісом. «Сіксерс» можуть заблокувати Хардену доступ до ринку вільних агентів у 2024 році, якщо він не з’явиться в тренувальний табір протягом 30 днів. Очікується жахлива битва між гравцем та організацією, якщо вони не укладуть угоду про «перемир’я» .

Крім фіаско з Харденом, решта міжсезоння пройшла посередньо. Патріку Беверлі 35 років, і він не грає в нападі. Денні Гріну 36 років, на даному етапі кар’єри він є гравцем на межі ротації. Мо Бамба цікавий баскетболіст, але «Філадельфія» стане його третьою командою з початку минулого сезону після того, як він набирав лише 3,7 очка за 9,8 хвилин в «Лос-Анджелес Лейкерс» у другій половині чемпіонату.

Все це, у поєднанні з втратою вільних агентів Джорджа Ньянга та Джалена Макденіелса, призвело до катастрофічного міжсезоння для «Сіксерс». Ситуація може покращитися тільки якщо сага з Харденом закінчиться на позитивній ноті.

Катастрофа в "Філадельфії", бездарність "Кліпперс": 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА 11 - basket.com.ua

«Портленд Трейл Блейзерс»

Ситуація з Деміаном Ліллардом продовжує повільно погіршуватися. Вирішення проблеми не проглядається, хоча пройшло вже 11 тижнів від його початкового запиту на обмін.

Усе в «Портленді» цього літа було безладним. «Блейзерс» стверджували, що хочуть створити команду-переможця навколо Деміана. В кінцевому рахунку вони вибрали Скута Хендерсона під 3-м номером драфту і дали Джеремі Гранту новий контракт на 160 мільйонів доларів лише за день до того, як запит Лілларда було оприлюднено. Помилки зроблені скрізь.

На початку міжсезоння слід було провести чітку межу і визначити, що краще для обох сторін. Якби «Блейзерс» погодилися обміняти Деміана до драфту, можливо було б більше кращих пропозицій. Якби Ліллард оголосив про свій запит до старту ринку вільних агентів, «Портленд» не мав би платити Гранту 36,4 мільйона доларів в сезон, коли йому виповниться 33 роки.

Зрештою Лілларда треба було обміняти до початку сезону, але як щодо решти ветеранів «Блейзерс»? Грант, який тепер не має права бути обміняним до 15 грудня, і Юсуф Нуркич застрягли в команді в процесі відбудови, хоча їх мали обміняти ще на початку літа.

«Портленд» може врешті-решт вийти з цієї ситуації, якщо обмін Лілларда принесе значні активи. Гранта та Нуркіча обміняють до дедлайну в лютому, щоб потім боротися за перший пік на дранті 2024 року.

Але наразі міжсезоння «Блейзерс» є безладним, хаотичним і неприємним для всіх у північно-західному Орегоні.

Катастрофа в "Філадельфії", бездарність "Кліпперс": 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА 13 - basket.com.ua

«Торонто Репторс»

«Торонто» все ще намагається перемагати після підписання Якоба Поелтля та Денніса Шрьодера цього міжсезоння? Або команда неминуче прямує до перебудови після втрати Фреда Ванвліта? При тому, що наступного літа Паскаль Сіакам і О Джи Анунобі стануть необмежено вільними агентами.

Мабуть, навіть «Рєпторс» не знають відповіді на вищевказані питання.

«Торонто» розстався з головним тренером чемпіоном НБА 2019 року Ніком Нерсом. На його місце призначено асистента з «Мемфіс Гріззліз» Дарко Раяковича. Ось що з цього приводу написав інсайдер ESPN Едріан Войнаровскі.

«Репторс» хотіли тренера, який, на їхню думку, міг би очолити команду-переможця, якщо франшиза залишиться на поточному шляху з ветеранами, або перебудувати склад, якщо вони врешті-решт перелаштуються під молодих гравців і отримають драфт-активи», – сказав Войнаровскі

Ванвліт пішов безкоштовно, що стало руйнівним фактором для франшизи. Давати Поелтлю контракт на 4 роки та 78 мільйонів доларів було начебто обов’язковим рішенням після того, як клуб витратив на центрового пік першого раунду драфту 2024 року та багато інших активів.

Навіть якби «Репторс» хотіли перебудуватись, їм треба умисно старатися бути дуже поганими, щоб зберегти свій наступний пік у першому раунді (захищений в топ-6), інакше він дістанеться «Сан-Антоніо Сперс».

Зараз «Торонто» – команда без реальної стратегії, без довгострокових гарантій від своїх зірок і потенційно без піка в першому раунді наступного драфту.

Катастрофа в "Філадельфії", бездарність "Кліпперс": 7 команд, які начисто провалили міжсезоння НБА 15 - basket.com.ua

«Вашингтон Візардс»

Вибір перебудови замість 35-40 виграних матчів на Сході був правильним, хоча «Вашингтон» все одно змінив кольори фарби та поміняв раковину, тоді як треба повністю знести все до фундаменту.

Мізерна вигода від обміну Бредлі Біла не є виною фронт-офісу. Конвертація спливаючого контракту Кріса Пола на Джордана Пула та майбутній пік першого раунда виглядає добре. Пул заробить 128 мільйонів доларів протягом наступних чотирьох років, його показники цього сезону стануть кращими в якості лідера команди. Придбання Таюса Джонса замість Крістапса Порзінгіса, який міг піти вільним агентом, було, безумовно, найкращим кроком цього літа для «Візардс».

Зважаючи на це, навіщо зупинятися?

Підписання нового чотирирічного контракту з Кайлом Кузмою на 90 мільйонів доларів не робить його привабливим кандидатом на обмін. Давати Кузмі 15-відсотковий бонус при обміні також просто безглуздо – він майже напевно опиниться в іншому місці до Різдва.

У складі «Вашингтона» все ще забагато ветеранів, що не дозволяє стати найгіршою командою в НБА. «Візардс» повинні прагнути до цього. Джонс міг би допомогти багатьом командам на позиції розігруючого (привіт, «Чикаго Буллз»), тоді як Делон Райт, Даніло Галлінарі, Майк Мускала, Ландрі Шамет і Кузма зараз сидять і чекають, коли їх обміняють.

Цього літа «Вашингтон» мав провести повне чищення складу, а не зупинятися на півдорозі.

0

Автор публікації

10
Коментарі: 0Публікації: 2548

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.