Стали відомі країни-господарки жіночого Євробаскету-2025

Стали відомі країни-господарки жіночого Євробаскету-2025 1 - basket.com.ua

Жіночий Євробаскет 2025 року вперше приймуть чотири країни, повідомляє офіційний сайт ФІБА.

Виконавчим комітетом ФІБА-Європа були схвалені Чехія, Німеччина, Греція та Італія як господарки наступного чемпіонату Європи серед жіночих команд. Міста, де будуть зіграні матчі, будуть оголошені пізніше.

Кожна країна прийме частину групового етапу, а фінальний етап пройде в Афінах.

Чемпіонат Європи серед жіночих команд вперше пройде в чотирьох країнах – з 2017 року він відбувається в двох країнах одночасно – першими це зробили Румунія та Угорщина, потім Сербія та Латвія у 2019 році, Іспанія та Франція у 2021 році, а останній турнір цього літа проводився в Словенії та Ізраїлі.

Загалом 36 збірних, включно з чотирма співгосподарями, візьмуть участь у кваліфікації до Євробаскету 2025, однак чотири співгосподарі будуть грати в одній групі, яка не буде впливати на відбір на чемпіонат Європи

Решта 32 команди будуть розбиті на вісім груп по чотири збірні та боротимуться за останні 12 місць у фінальному раунді. На чемпіонат Європи потраплять переможці груп та 4 з 8 кращих команд, що займуть другі місця. Всього на чемпіонаті Європи 2025 зіграють 16 збірних.

Жеребкування відбіркових турнірів відбудеться 19 вересня у Швейцарії, а перші матчі пройдуть уже в листопаді 2023 року.

0

Автор публікації

Офлайн 1 день

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7468

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.