Гендиректор Євроліги: Нам потрібно розширити лігу. У мене нема чарівної формули, але 18 команд замало

Гендиректор Євроліги: Нам потрібно розширити лігу. У мене нема чарівної формули, але 18 команд замало 1 - basket.com.ua

Генеральний директор Євроліги Маршалл Глікман дав обширне інтерв’ю Walla Sport, в якому підняв ряд важливих питань турніру.

Новий формат

Нам потрібно розширити лігу. У мене нема чарівної формули, але 18 команд замало. У нас більше команд, які бажають взяти участь у турнірі, ніж є вільних місць. Мені подобається кругова система з матчами дома/виїзд, я люблю Фінал чотирьох. Можливо варто додати більше раундів плейоф.

Про Париж та Лондон

Я думаю, що Лондон та Париж будуть частиною Євроліги в майбутньому. П’ять років тому ми проводили дослідження і побачили, що можна розширяти ринок у Німеччині, Франції та Англії.

Про Дубай

У наступному сезоні Євроліги не буде команди з Дубая. За останні два рики ми мали з ними багато розмов  і ця тема нам цікава. Якщо ми зможемо це зробити, то лише після оцінки та планування. Це особлива ситуація. Подумайте, наприклад, про логістику: якщо до Тель-Авіва летіти чотири години, то до Дубая потрібно сім годин… це непросто. Є ринок, який росте. Є гроші і величезна арена, але немає історії та традицій, немає ліги та команди. Ми хочемо, щоб баскетбол там трохи розвивався.

Про повернення російських команд

До кінця війни цього не станеться. Ми будемо виконувати рішення МОК та інших основних органів та діяти відповідно.

Про відносини з ФІБА

Наша відкритість полягає в тому, що ми хочемо, щоб в збірних були класні гравці. Тепер питання полягає в тому, як організувати календарі. Це головний виклик і це непросто. Є матчі в європейських і місцевих лігах, є кубки. До речі, я знаю, що НБА збирається взяти ідею кубка і зробити щось подібне.

Також потрібно вирішити питання Євроліги та Ліги чемпіонів. Якою є відповідь? Я не знаю. Про знаю, що є таке питання.

0

Автор публікації

Офлайн 16 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7401

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.