Два клуби Євроліги, Іспанія та Україна: де гратимуть гравчині національної збірної

Два клуби Євроліги, Іспанія та Україна: де гратимуть гравчині національної збірної 1 - basket.com.ua

Менше двох місяців залишається до чергових матчів жіночої збірної України у відборі на Євробаскет-2023.

Наразі підопічні Срджана Радуловича лідирують в своїй групі, вигравши два матчі з двох, в тому числі у Києві проти збірної Франції. Наступні матчі наша команда проведе на виїзді – у листопаді нас чекають зустрічі проти збірних Литви та Франції.

Зараз же гравчині збірної України готуються до старту сезону в своїх клубах – більшість з розширеного списку на останній збір команди підписали контракти за кордоном, в тому числі в клубах, які будуть виступати в єврокубках.

Капітан і лідер збірної України Аліна Ягупова залишається в турецькому Фенербахче, який традиційно буде одним з фаворитів Євроліги та чемпіонату Туреччини.

Також в Євролізі за французькі Ланди зіграє Юлія Мусієнко.

В другому за рангом євротурнірі – Єврокубку – зіграють три українки: Міріам Уро-Ніле підписала контракт з бельгійським Касторс Брейн, Тетяна Гаврильчик буде грати у чеському Брно, Тетяна Юркевічус заявлена у польській Арці Гдиня.

Дарія Дубнюк наступний сезон проведе в елітному дивізіоні Іспанії за Бембібре. Також в Іспанії зіграють Вікторія Мірчева за Барсу та Віра Грималюк за Гран-Канарію.

Вероніка Любінець домовилась про контракт з угорським Пінкк-Пексі, Уляна Дацько гратиме за литовський Нептунас, а Анастасія Ковтун залишиться в чеському Хомутові.

У Польщі будуть грати українки Кристина Кулеша (Вроцлав), Оксана Моллова (Катаржинки) та Катерина Римаренко (Познань)

Є й такі гравці, які нікуди не поїхали з України – Кристина Філевич залишається в команді Франківськ-Прикарпаття, яка зіграє у Суперлізі цього сезону.

Олеся Малашенко влітку перейшла до команди Ортодокс, Йорданія, а Віта Горобець, яка минулий збір пропустила через травму, виступає за новачка чемпіонату Румунії Тиргу Муреш.

Поки не повідомлялось про нові клуби для Влади Волошиної, Ганни Рульової, Ольги Дубровіної та Вікторії Шматової.

0

Автор публікації

Офлайн 5 днів

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7400

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.