Десять клубів подали заявку на участь у новому сезоні Суперліги

Десять клубів подали заявку на участь у новому сезоні Суперліги 1 - basket.com.ua

23 вересня завершився термін для подачі заявокна участь у чоловічій Суперлізі сезону 2022/23. Свою участь у наступному чемпіонаті України попередньо підтвердили 10 клубів:

Прометей (Слобожанське),

Будівельник (Київ),

Дніпро (Дніпро),

Київ-Баскет (Київ),

Запоріжжя (Запоріжжя),

МБК “Миколаїв (Миколаїв)

Черкаські Мавпи (Черкаси),

БІПА-Одеська область,

Старий Луцьк (Луцьк),

Говерла (Івано-Франківськ)

Варто відзначити, що Миколаїв та Кривбас, які планували участь в Суперлізі, свої заявки не підтвердили.

Попри заяву у соціальних мережах власника клубу Володимира Дубінського, Прометей не відкликав свою раніше подану заявку на участь у чемпіонаті України. Така ж ситуація з МБК Миколаїв, який сьогодні у соціальних мережах звернувся з меседжем про свою можливу не участь у чемпіонаті Суперліги. Єдиним клубом, який відкликав свою заявку на участь у Суперлізі став “Кривбас”. Фактично його місце у головному баскетбольному дивізіоні України займе франківська “Говерла”. Клуб з Іван-Франківська нещодавно подав заявку на участь у змаганнях, директорат ФБУ її задовільнив. Місце южненського “Хіміка” у Суперлізі займе представник Одещини – “БІПА-Одеська область”.

Тепер командам, які зробили подали заявки на участь у чемпіонаті України потрібно до 10 жовтня сплатити заявочні внески та до 15 жовтня подати заявки своїх команд.

Наразі розпочата робота з формуванням календаря чемпіонату України та проведення атестаційї ігрових залів на предмет безпеки та відповідності до статусу змагані.

Команди у чоловічій Суперлізі гратимуть за туровою системою календаря у чотири кола. Переможця та призерів буде визначено за підсумками регулярного сезону. Сезон проходитиме без плейоф, чемпіона України визначатимуть виключно за підсумками регулярного чемпіонату. Водночас Виконком ФБУ залишає за департаментом організації та проведення змагань можливість змінити формат чемпіонату з поведенням плейоф. Такий сценарій можливий лиже за домовленістю з клубами Суперліги та в умовах покращення воєнної ситуації в Україні. Баскетбольні змагання у сезоні 2022/23 років пройдуть в умовах “баблів” та без глядачів

0

Автор публікації

Офлайн 2 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1701

2 думки про “Десять клубів подали заявку на участь у новому сезоні Суперліги

  1. Freeman сказав:

    Прохання до ФБУ, підтвердіть або спростуйте:
    1) у Будівельника і Прометея їхні європейські та українські склади є єдиною командою, тобто знаходяться на контракті у одного клуба?
    2) ліміт 30 гравців на сезон розповсюджується сувмістно на європейський і український склад Будівельника та Прометея?

    0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.