“Прометей” готовий відмовитись від участі у чемпіонаті України

"Прометей" готовий відмовитись від участі у чемпіонаті України 1 - basket.com.ua

“Прометей” може відмовитись від участі у наступному чемпіонаті України. Про це повідомив президент клубу Володимир Дубінський на своїй сторінці у Facebook.

Володимир Дубінський пояснює таке рішення з позицією федерації баскетболу України. Зокрема через “дискримінацію” з внеском для участі у лізі, яка, за словами президента клубу, у більш, ніж 100 разів перевищувала ту, яка була для інших команд.

“13 вересня під керівництвом президента федерації баскетболу України пана Михайла Бродського, який з початку війни виїхав до Італії, з використанням Zoom-конференції було проведене засідання Виконкому ФБУ, на якому майже одноголосно прийняли дискримінаційне для нашого баскетбольного клубу “Прометей” рішення.

Для усіх клубів учасників чемпіонату України з баскетболу було встановлено заявочний внесок у розмірі 40 000,00 грн., і виключно для баскетбольного клубу “Прометей” цей внесок склав 4 500 000,00 грн., що більш ніж у 100 разів перевищує внески для інших клубів”, – зазначив Дубінський.

"Прометей" готовий відмовитись від участі у чемпіонаті України 3 - basket.com.ua

За словами президента “Прометея”, клуб готовий повністю відмовитися від участі у чемпіонаті у разі, якщо ФБУ продовжить “демонструвати упередженість та дискримінацію”.

“Баскетбольний клуб “Прометей” не візьме участь в ХХХІІ чемпіонаті України з баскетболу серед чоловічих команд в сезоні 2022/2023, якщо Федерацією баскетболу України не будуть усунені прояви упередженості та дискримінації по відношенню до нашого клубу”, – додав Дубінський.

Нагадаємо, у червні ФБУ засудила участь команди у Єврокубку, оскільки замість цього “Прометей” мав грати у Лізі чемпіонів, куди відібрався за підсумками сезону 2021/22.

0

Автор публікації

Офлайн 18 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7400

4 думки про ““Прометей” готовий відмовитись від участі у чемпіонаті України

  1. Dima Pastushenko сказав:

    Реально не очень понятно, с чего вдруг Бродский решил “подоить” Прометей на 4,5 ляма с формулировкой о помощи другим клубам в чемпионате. Дубинский и так помогает насколько известно, то Николаеву, то Соколам, может ещё кому-то, хотя бы какую-то команду сделали на чемпионат из молодых пацанов, в еврокубках будут играть крутым составом. В чём прикол с них ещё денег снять и почему именно такая сумма? 3 дня осталось до конца подачи заявок на этот детско-юношеский сезон Суперлиги и то не могут без скандалов обойтись. Как обычно у каждого будет своя правда, только такие конфликты явно не на пользу баскетболу и очень не вовремя.

    -3

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.