Айнарс Багатскіс та гравці збірної України поспілкувалась з журналістами у Ризі

Айнарс Багатскіс та гравці збірної України поспілкувалась з журналістами у Ризі 1 - basket.com.ua

У Латвії на Арені Рига пройшла спільна пресконференція тренерів та гравців збірних України та Латвії напередодні матчів кваліфікації на ЧС-2023.

Айнарс Багатскіс, Святослав Михайлюк та Артем Пустовий відповіли на питання місцевих журналістів, розповіли про готовність команди перед матчами з Грузією, Північною Македонією та Іспанією.

Айнарс Багатскіс, головний тренер збірної України:

Дякуємо Федерації баскетболу Латвії, яка нас підтримала з перших днів початку війни. Після матчу з Іспанією у лютому ми приїхали до Латвії, нас тут поселили, годували перший час. Ми дуже за це вдячні.

Грузія, на мій погляд, розумна команда, яка візьме все, що їй даси. Наше завдання нічого їй не дати.

Святослав Михайлюк? Він проведе з нами лише чотири тренування. Подивимось.

Дуже потребуємо підтримки й українців, й латишів. Хотілося б, щоб на арені був шостий гравець, який пожене нас вперед. Ми не дарма вибрали Ригу як домашню арену. Латишський глядач останнім часом не розпещений такими суперниками. Так, збірна Латвії грає добре, але такі суперники як Грузія та Іспанія – збірні найвищого рівня.

Святослав Михайлюк

Повірте, я завжди готовий приїхати у збірну України, це мій спортивний та соціальний обов’язок перед баскетбольною школою, що мене виховувала, перед Україною, де я виріс. Тим більше зараз, коли нашій країні, як ніколи, потрібна підтримка та об’єднання. Я радий бути разом з командою.

Ще одним мотивом приїзду є турнірна ситуація, ми маємо хороші шанси вдруге поїхати на чемпіонат світу, нам потрібно це зробити. Цілком вірогідно зграю в усіх трьох матчах, важливо аби здоров’я дозволило.

Артем Пустовий

У нас попереду дуже важливі ігри. По-перше, нам потрібно будь-що обігрувати Македонію, але також ми націлені взяти реванш у грузинів. Ми усе можливе зробимо для того аби виграти +6, аби виходити з другого місця у наступний етап кваліфікації. Ми не будуємо якихось неймовірних стратегій, нам потрібно вирішувати усі питання поетапно: спочатку Грузія, а далі підготовка та розбір двох наступних матчів.

Водночас ми розуміємо, що для загального успіху у кваліфікації нам потрібно у підсумку перший етап завершити не нижче другого місця. Це буде не просто зробити, але ми прикладемо максимум зусиль і сподіваюся виконаємо це завдання.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7416

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.