Роландас Ярутіс: “Російський геноцид в Україні поза межами розуміння”

Роландас Ярутіс: "Російський геноцид в Україні поза межами розуміння" 1 - basket.com.ua

Литовський фахівець Роландас Ярутіс загалом провів в Україні вісім років. Очолював на тренерській посаді та працював спортивним директором у маріупольському Азовмаші. Також працював у Черкасах та Полтаві. Наразі всі ці міста зазнають жорстоких ударів загарбників. Особливо дісталося Маріуполю, який рашисти фактично стерли з лиця землі.

У ефірі литовського телебачення Ярутіс поділився спогадами про працю в Україні. Фахівець шокований жорстокістю загарбників.

Потрібно поіменно назвати всю путінську банду, викрити всі злодіяння цього військового злочинця і, до речі, представника криміналітету.

Я п’ять років жив у Маріуполі і вісім років загалом в Україні. Мені справді дуже важко говорити. Один з моїх найближчих друзів живе в Маріуполі і я не можу з ним зв’язатися. Бачив, що його розшукують.

Саме місто повністю зруйноване. З покійним Римасом Гірскісом ми свого часу відвідували Маріупольський драматичний театр. Останній спектакль, який ми бачили, був «Ідіот». Назва дуже пасує до ідіотської держави, включно з простими людьми, які багато років обирали цього диявола і не борються проти нього. Дивляся фото, де ми обнімалися після спектаклю – зараз там нічого не залишилося. Війна – жорстока, але геноцид, який відбувається, взагалі за межами розуміння.

Коли я працював у Азовмаші, виводив команду в Фінал чотирьох Ліги ВТБ. Пригадую, тоді мені руку потиснув голова адміністрації путіна Сергій Іванов. Зараз розумію, що та його рука вся в крові.

0

Автор публікації

Офлайн 2 роки

Osyvak

11
Коментарі: 1Публікації: 112

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.