Дмитро Щіглинський: “Стан гравців ще дуже далекий від ідеалу, роботи багато”

Дмитро Щіглинський: "Стан гравців ще дуже далекий від ідеалу, роботи багато" 1 - basket.com.ua

Сьогодні, 10 січня, матчем Запоріжжя проти Київ-Баскету у Черкасах стартує черговий бабл Суперліги Parimatch.

Напередодні ігор пресс-служба БК Запоріжжя поспілкувалась з новим тренером клубу Дмитром Щіглинським.

“Одразу після повернення команди з Івано-Франківська я був представлений керівництвом клубу. Гравці до цього поставилися  з розумінням. З багатьма я вже працював, ті молоді хлопці, які виступали у Першій лізі, знали мене заочно. Тому проблем з адаптацією не було. На тренуваннях у більшій мірі працювали над фізичними кондиціями, як правило, у грудні відбувається певний спад після багатьох матчів. Підготовчі збори були ще у літньо-осінній період, тому взимку необхідно відновлювати кондиції. Також працювали над техніко-тактичними елементами, індивідуальним захистом та нападом.

Стан гравців ще дуже далекий від ідеалу, роботи багато, хлопці – молоді, дехто грав тільки у Першій лізі, дехто прийшов одразу після ДЮСШ. Є над чим працювати. Більш досвідчені гравці мали певні травми, на їх плечі припадає багато ігрового часу, ми їм дали можливість трохи перепочити та залікувати всі травми. Всі, крім Миколи Головатчика – у повній бойовій готовності.

Всі матчі цього “баблу” доведеться грати у ранній час. Ми свідомо підготувалися до цього. Змістили наші тренування тут у Запоріжжі на більш ранній час. Розуміємо, що в такому графіку хлопцям потрібно бути у тонусі у першій половині дня. Налаштовуватись будемо на кожну гру окремо. Перший матч у нас з Київ-Баскетом. Характеристика цієї команди тільки позитивна. У них мобільна та швидка команда, де виступає чимало хороших гравців, які з цього сезону отримали роль лідерів колективу. Грамотно діють у нападі та захисті, працюють у швидкому відриві, не дарма вони трималися у лідерах на старті сезону.

У складі Політехніки вистачає досвідчених гравців рівня Суперліги. Це збалансована в усіх лініях команда, яка агресивно грає у захисті. Вони провели найменше матчів у сезоні, але показують хороший результат. Враховуючи, що у них не було глибокої передсезонної підготовки, це дуже похвально.

Старий Луцьк був одним із лідерів Вищої ліги минулого сезону. Вони зберегли основну частину гравців, вони зіграні між собою, мають досвідчених центрових. У цьому “баблі” нам вкотре буде дуже непросто. Усі команди сильні, з усіма треба намагатися вибудувати свою стратегію й тактику. Це саме робота тренерського штабу, а те, що відбуватиметься на майданчику, то вже залежить від самих гравців. Для нас головне завдання зараз – підтягнути молодих гравців до рівня більш досвідчених, щоб ті отримували відпочинок, а наша ротація була глибшою, адже під час “баблу” доведеться грати 3 матчі за 3 дні”

0

Автор публікації

Офлайн 16 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7461

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.