Євроліга оголосила 4 зміни до правил на сезон-2023/2024

Євроліга оголосила 4 зміни до правил на сезон-2023/2024 1 - basket.com.ua

Євроліга оголосила про зміну низки правил перед стартом сезону-2023/2024. Ініціатива спрямована на покращення якості суддівства у Євролізі і Єврокубку.

4 нововведення виглядають наступним чином:

– Головні тренери відтепер отримуватимуть по два “челенджі” за кожен матч, але повинні використовувати один з них у перші 38 хвилин гри, інакше втратять його. Задля прискорення гри судді тепер зможуть ініціювати перевірку порушень лише за останні 2 хвилини зустрічі або за останні 2 хвилини овертайму. У тренерів такого обмеження немає.

– Судді зможуть переглядати новий тип спірних епізодів – з’ясовувати, був на гравці фол у момент кидка чи ні.

– Гравець або представник персоналу команди, який залишив лаву запасних під час з’ясування відносин на майданчику, але не взяв активної участі в заворушеннях, не буде отримувати автоматичне вилучення. Передбачається, що судді зможуть вивчити відеозапис інциденту та з’ясувати, чи була особа залучена до конфліктної ситуації.

– У всіх ситуаціях спірного м’яча ігровий снаряд вводитиметься в гру в колі (лінія штрафного кидка або центр майданчика), розташованому найближче до місця, де мала місце попередня дія.

0

Автор публікації

Офлайн 30 хв.

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2548

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.