Володимир Драбіковський: “Прометей” своїм рішенням поставив під удар наші відносини з FIBA”

Володимир Драбіковський: "Прометей" своїм рішенням поставив під удар наші відносини з FIBA" 1 - basket.com.ua

Додатковий внесок для БК “Прометей” у розмірі 4.5 мільйонів гривень за участь у чемпіонаті України очікувано викликав неабиякий резонанс у баскетбольних колах. Спершу президент “Прометея” – Володимир Дубінський заявив, що його команда за таких умов не буде брати участь у чемпіонаті України, після цього рішення виконкому прокоментував президент ФБУ – Михайло Бродський.

Головною причиною додаткового внеску була відмова “Прометея” зіграти у Лізі чемпіонів та участь у Кубку УЛЄБ. Ми зв’язались з генеральним секретарем ФБУВолодимиром Драбіковським за коментарем стосовно відносин з FIBA у контексті цієї ситуації.

“Дійсно ситуація дуже не проста. Головне у тому, що в міжнародному баскетболі ми маємо чітку вертикаль і це структура FIBA. Ситуація з заявкою українського клубу в Кубок УЛЄБ є неочікуваною для нас. Протягом майже 10 років наші клуби виступали виключно у офіційних турнірах під егідою FIBA, це була або Ліга чемпіонів, або Кубок FIBA. Клуби змінювалися – турніри залишалися. У цьому сезоні, як і минулоріч, у Лізі чемпіонів мав виступати наш чемпіон – Прометей, але клуб в останній момент змінив свій вектор, навіть не поставивши до відома ФБУ, – пішов в УЛЄБ.

Водночас у ФБУ зараз прекрасні відносини з FIBA, ми уже говорили, що головна європейська баскетбольна організація влітку пішла нам на зустріч та не брала заявочних внесків за 14 молодіжних та національних команд, які представляли нашу країну на міжнародній арені. FIBA однією з перших міжнародних організацій відгукнулась наше звернення щодо дискваліфікації російських клубів та збірних з міжнародних змагань.

Свого часу кандидатуру на вибори президента FIBA Європа – Тургая Деміреля висували саме ми – Федерація баскетболу України, яка отримала підтримку більшості борду у 2019-му році. Будь-яка ініціатива ФБУ завжди мала підтримку від FIBA. Зокрема чемпіонат Європи 2025 мав пройти в Україні, як мінімум нам віддали б груповий етап. І це при тому, що відповідних залів на 10 тисяч глядачів в Україні поки що немає. Тобто нам пішли на поступки і виключно на основі наших слів, гарантій країни та макетів майбутніх ігрових залів у Львові і Києві готові були віддати Євробаскет. На жаль, цього не сталося через війну, але я переконаний, що обов’язково Євробаскет буде в Україні після нашої перемоги.

Я вже не говорю про медіаправа, які ми завжди мали від FIBA. На відміну від більшості федерацій ми отримали від FIBA потужний телевізійний пакет. На території України ми абсолютно безкоштовно можемо показувати матчі чемпіонатів Світу та Європи, а також їх кваліфікації, ці трансляції ми передали загальнодоступному в Україні каналу Xsport. Ми свого часу отримували безкоштовні права і на трансляції Ліги чемпіонів.

Це літо ми пережили і абсолютно усі збірні України взяли участь у запланованих змаганнях. Важко спрогнозувати, що буде через рік. Війна триває, фінансування спорту за рахунок бюджету точно не збільшиться та й спонсори сконцентровані на допомозі ЗСУ. Думаю нам доведеться знову просити допомоги FIBA.

Виходячи з усього цього, можу сказати лише одне – “Прометей” своїм рішенням поставив під удар не свої, а наші відносини з FIBA”.

0

Автор публікації

Офлайн 4 дні

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7122

8 думок про “Володимир Драбіковський: “Прометей” своїм рішенням поставив під удар наші відносини з FIBA”

  1. Михаил Гавроловский сказав:

    Интересы ФБУ я понимаю. Но не понимаю почему Прометей должен жертвовать своими интересами в угоду интересов ФБУ, которая самому Прометею никак не содействует и не помогает. Получается Прометей для ФБУ что-то должен, а ФБУ Прометею ничего не должна.
    Такие друзья с ФИБА, так почему федерация не добилось место в основе для действующего чемпиона страны и четвертьфиналиста ЛЧ?

    0
  2. Dima Pastushenko сказав:

    Не понимаю этот прикол про отношения с ФИБА. А как другие федерации, клубы которых участвуют в Еврокубке и Евролиге, взаимодействуют с ФИБА? В чём собственно проблема, если клуб может сам выбирать, в каком турнире играть? Если бы Прометей сейчас играл в Евролиге, как Будка в своё время, неужели у ФБУ тоже были бы претензии? Уже нечего толком сказать, нормального объяснения сумме 4,5 млн. просто нет, поэтому придумывают левые отмазки…

    0
    • Михаил Гавроловский сказав:

      Прометея в Евролиге не будет даже если бюджет будет 500 млн грн. Он не проходит по другим критериям.
      Когда у нас будет арена на 10000, будет пару тысяч желающих купить абонементы за пару сотен евро и пару десятков тысяч желающих купить право на трансляцию за 100 евро тогда что-то можно будет обсуждать. Мешок не генерирующий доходы, а просто тратящий деньги хозяина, без арены и 500 болельщиками евролиге не нужен.

      3
      • Dima Pastushenko сказав:

        Ага, а у Будки в своё время в Евролиге была арена на 10000 человек? А настоящих болельщиков у Будки тоже не ахти как много, но Дворец Спорта был заполнен, люди просто пришли посмотреть баскетбол, тогда как в матчах Суперлиги на Будку ходило до 1000 человек. Я гипотетически сказал, какая была бы реакция ФБУ, если б Прометей играл в Евролиге и в чём принципиальность с Еврокубком. Я не удивлюсь, если на бумаге ФБУ платила и за трансляции и за сборные, а по факту нет и денюжку просто положили в карман)

        0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.