Владислав Коренюк: “Кривбасс” хочет не просто попасть в плей-офф, а занять место в четверке”

Владислав Коренюк: "Кривбасс" хочет не просто попасть в плей-офф, а занять место в четверке" 1 - basket.com.ua

Центровий Владислав Коренюк після двох сезонів у Київ-Баскеті влітку перебрався до Кривбасу, який став новачком Суперліги Windrose. Клубу прогнозували місце внизу таблиці, але зараз криворізька команда йде в зоні плей-офф, а сам Коренюк є не лише лідером команди, а й одним із кращих гравців усього чемпіонату.

Про те, як складається сезон та які цілі у команди, прес-служба Суперліги поспілкувалася із Владиславом Коренюком.

– Команда йде у зоні плей-офф, займаючи 8-е місце у турнірній таблиці. Як у клубі оцінюють такі результати?

– Можу сказати, що у Кривбасі зараз зібрався один із найдружніших складів, у якому мені довелося пограти. Ми часто збираємось поза тренувальним залом, проводимо час. Може ми тут усі не найкращі друзі, але у нас дуже гарна атмосфера у команді, “хімія”.

Щодо місця, кожен хоче бути найкращим і кожен хоче вигравати. Навіть, якби ми зараз йшли другими, десь була б незадоволеність, бо немає гравця, який би не хотів щось виграти. Ми працюємо, намагаємось, щось намагаємось покращити.

– Як у місті сприймають команду? Чи відчуваєте зміни по ходу сезону?

– Так. На початку сезону було менше їх на іграх. Наразі фанати з’явилися – молодь їздить навіть на виїзди з нами, яро підтримують нас і часто допомагають у важкі моменти. І звичайних людей також зараз багато приходить, майже повна зала збирається. За що ми у команді їм дуже вдячні.

– Яка ситуація із легіонерами зараз?

– Ті легіонери, які зараз залишилися, не панікують. По-перше, ми їх заспокоюємо, не панікуємо. І клуб сказав, щоб не хвилювалися, що все гаразд, пояснив ситуацію. Але при цьому запевнив, що у разі чого клуб про них подбає. Зараз усі разом працюємо, вони їхати не збираються, а ми намагаємось не фокусуватися на новинах. Фокусуємось на баскетболі.

– Ви влітку разом із Артемом Сліпенчуком перебралися з Київ-Баскету до Кривбасу. Наскільки вдалося реалізувати те, що замислювалося, адже, напевно, з вами він багато спілкувався з приводу свого бачення роботи у Кривому Розі?

– Принаймні ми намагаємося дійти до тієї філософії, яку наш тренер нам на початку сезону озвучив. Вся команда. Не тільки зі мною він говорив. І ми всією командою намагаємося зробити те, що хоче тренер.

– А особисто ви як оцінюєте свій нинішній сезон?

– Мене все влаштовує. Внутрішньо, а я пограв у багатьох командах, я почуваюся дуже добре. Це одна з тих команд, де я почуваюся комфортно. У нас чудовий менеджмент, який уважно ставиться до всіх у команді, намагається для гравців зробити все, що можливо. У нас установилося майже сімейне відношення.

І живемо ми у хорошому районі, де у нас є все, що потрібно.

В ігровому плані мене влаштовує те, що я граю, отримую достатньо ігрового часу. Є роль у команді. Мене все влаштовує.

– У вас чудова статистика – ви другий серед українців за результативністю, входите до топ-5 за підбираннями та топ-10 за рейтингом ефективності.

– Я, чесно кажучи, не стежу за цим усім. У нас є командна мета вигравати та дійти до чогось. А на свою статистику я не дивлюсь. Можу сказати, що моя індивідуальна статистика досягнута завдяки команді. 75% моїх очок завдяки партнерам, які створюють моменти, віддають зручні передачі.

– Яка мета у команди на решту регулярного чемпіонату?

– У нас цілі амбітні – ми хочемо не просто потрапити до плей-офф, а зайняти місце у четвірці, а там боротися. Ось такі у нас цілі. Пошуміти, так би мовити.

– Вже післязавтра збірна України зіграє з Іспанією у відборі на ЧС-2023. Ви нещодавно викликалися до збірної, знаєте всіх хлопців. Як вважаєте, ми маємо шанси виграти на виїзді?

– А чому ні? Пацани зіграні, знають одне одного. Це як кубок – у тебе одна гра, в якій треба максимально викластися, віддатися, дотримуватися тактики тренера і тоді все може вийти. Думаю, у нас були б гарні шанси виграти навіть дві гри цього вікна, але, як ми знаємо, домашню гру перенесено.

– Чи є в особистих цілях повернутися до збірної і, наприклад, поїхати на Євробаскет у вересні?

– Я поки що сконцентрований на цьому сезоні та завданнях у Кривбасі. Потрібно закінчити сезон, спробувати виконати те, що ми хочемо. Щодо Євробаскету, я так далеко не дивлюсь. Зараз моя мета – максимально викластись у Кривбасі, зробити для команди все, що залежить від мене.

3

Автор публікації

Офлайн 4 дні

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7122

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.