Владимир Драбиковский: “Матч с Испанией, как и раньше, мы готовим в Киеве”

<strong>Владимир Драбиковский: "Матч с Испанией, как и раньше, мы готовим в Киеве"</strong> 1 - basket.com.ua
Джерело: https://fbu.ua/

Сьогодні у деяких ЗМІ з посиланням на іспанські інсайди почала з’являтися інформація про можливий перенос матчу кваліфікації чемпіонату світу-2023 між Україною та Іспанією.

Називався навіть ігровий зал, куди FIBA має перенести матч з київського Палацу Спорту 27-го лютого. Цю інформацію спростував генеральний секретар ФБУ – Володимир Драбіковський, який закликав не розповсюджувати фейки. 

– У мене таке відчуття, що інформаційну війну розпочали і в спортивних ЗМІ. Я хочу заспокоїти усіх любителів баскетболу, поки ми готуємося у штатному режимі до матчу Україна – Іспанія, який має відбутися у київському Палаці спорту. Мене особисто сьогодні здивували ці чутки. Можу запевнити, що ніякого рішення з переносу матчу проти чемпіонів світу в іншу країну ми не ухвалювали. Хочу звернути увагу саме на фразу «ухвалювати», тому що без підтвердження трьох сторін матчі у світовій кваліфікації не переносяться. Дійсно, протягом двох тижнів у нас були тривожні дзвіночки з Іспанії, іспанці переживають за безпеку, але і FIBA, і ми запевнили нашого суперника у тому, що ситуація в Україні абсолютно контрольована та немає приводів для паніки. У мене була телефонна розмова з президентом федерації Іспанії – Хорхе Гарбахосою, де ми проговорили ці теми, мені здалося я заспокоїв його.

Після сьогоднішньої інформації я провів бесіду з Генеральним секретарем FIBA Европа – Камілом Новаком, який мене запевнив, що жодних рішень з переносу цього матчу не було, найближчим часом навіть не заплановані наради з цього приводу. Я не відкидаю, що ця нарада й може бути, наша позиція у ній буде чітка – грати в Україні. Каміл також сказав, що FIBA на нашому боці, буквально учора була проаналізована інформацію від секретаря з безпеки, який відповідає за наш регіон з висновком, що матч проводити в Україні можна. У разі будь-якої загрози з боку агресора Федерація баскетболу України буде першою хто попросить FIBA перенести гру в іншу країну, поки не бачу приводів для паніки.

Яка ситуація з українською Суперлігою та Матчем Зірок, все відбудеться в заплановані терміни?

– Усі знають ситуацію з легіонерами, особливо американськими, дехто з них уже покинув країну, але знову я повторюсь – ми не панікуємо. Чемпіонат однозначно буде продовжуватися відповідно до календаря змагань, сьогодні зіграні усі три матчі календарного туру, ми продовжуємо далі, зупинятися не будемо. А от рішення по Матчу Зірок буде прийнято у найближчі дні.

0

Автор публікації

Офлайн 3 дні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.