США запропонували росії обмін Бріттні Грайнер

США запропонували росії обмін Бріттні Грайнер 1 - basket.com.ua

Після кількох місяців внутрішніх дебатів адміністрація президента США Джо Байдена запропонувала обміняти ув’язненого Віктора Бута на Бріттні Грайнер та Пола Уілана, які перебувають під арештом у росії.

За інформацією CNN, план обміну Бута на Уілана та Грайнер отримав підтримку Байдена, незважаючи на тривалий опір Уряду США.

“Ми повідомили про суттєву пропозицію, яка, на нашу думку, може призвести до успіху, якщо аналізувати історію переговорів із росіянами. Ми повідомили про це кілька тижнів тому, у червні”, – прокоментував ситуацію представник адміністрації.

55-річний Віктор Бут — російський бізнесмен, якого у 2012 році в США засудили до 25 років ув’язнення за звинуваченням у незаконному постачанні зброї. Бут заперечує провину.

52-річний Пол Вілан – громадянин США, Ірландії, Канади та Великобританії. У червні 2020 року Мосміськсуд засудив його до 16 років у колонії суворого режиму, визнавши винним у шпигунстві. Вілан не визнав провини.

31-річна Бріттні Грайнер — одна з найкращих сучасних баскетболісток, яка виступала у США та РФ. Її затримали у лютому 2022 року у Шереметьєво. Її звинувачують у контрабанді наркотиків через вейп із гашишною олією, знайденого, за версією слідства, у багажі американки. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі. Грайнер визнала провину.

0

Автор публікації

Офлайн 15 години

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 6947

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.