Конкурс данков на Матче всех звезд: вспоминаем предыдущих победителей

19 лютого 2022 року, в київському Палаці спорту відбудеться довгоочікуваний баскетбольний івент — Матч Зірок Суперліги Windrose! 

Читайте: Конкурс триочкових на Матчі всіх зірок: згадуємо попередніх переможців

Столична арена прийматиме протистояння команд кращих українських гравців та топових легіонерів елітного дивізіону, а також традиційні конкурси.

Учасників конкурсів ми дізнаємось згодом, а поки пропонуємо вам згадати, як визначались кращі у конкурсі данків у минулі роки.

2008 рік

Переможець: Олу Фамутими (Хімік)

Першим переможцем данк-контесту став гравець Хіміка канадець Олу Фамутімі, який підкорив публіку фінальним данком, перестрибнувши через свого одноклубника Уайкіна Келлі.

2009 рік

Переможець: Пі Джей Такер (Донецьк)

Тріумфував у конкурсі зірковий легіонер БК Донецьк Пі Джей Такер. Форвард, який наразі є одним з ключових гравців Г’юстон Рокетс, впевнено виграв контест, здолавши у фіналі форварда Хіміка Дмитра Ходова.

Також участь у конкурсі брали В’ячеслав Кравцов, Діжон Томпсон та Олександр Оснач.

2010 рік

Переможці: Чарльз Томас (Ферро-ЗНТУ) та Константан Глазирін (Дніпро)

Перемогу в конкурсі поділили між двома фіналістами. Американець Чарльз Томас забивав “цвяхи” по лікоть, потім після накидання Хендерсона від лічильника часу і, нарешті, на прохання дітей ель-Аміна, перестрибнувши двох партнерів.

Молодий українець Константин Гларирін забив, відштовхнувшись із-за щита, потім із дуже далеким стрибком “а-ля Джордан”. Судді були вражені обома, віддавши їм по 100 балів.

2011 рік

Переможець: Брайан Грін (МБК Миколаїв)

Цього разу до участі в конкурсі запросили Віталія Коваленко,  Костянтина Глазиріна, Леоніда Стефанішина, Браяна Гріна, Дерріка Зіммермана, Алана Віггінса та Крістіана Бернса.

Уже в кваліфікації баскетболісти почали вражати – Зіммерман забив данк через Григорія Хижняка, а Леонід Стефанишин забив після передачі Дениса Лукашов, який сидів на маленькому триколісному велосипеді).

У фінальному раунді Грін зробив класний оборот, у Коваленка довго не виходило забити з натягнутою на голову майкою, а Зіммерману не вдалося забити через двох дівчат із групи підтримки. Таким чином, переміг Брайан Грін.

2012 рік

Переможець: Ренді Калпеппер (Ферро-ЗНТУ)

Участь у конкурсі взяли Вернон Гудрідж, Олександр Мішула, Ленс Харріс, Ренді Калпеппер, Віталій Коваленко, Брайан Девіс та Володимир Конєв.

Для Калпеппера у фіналі конкурсу на паркет виїхав Volkswagen. На жаль, Ренді не вдалося виконати данк, перелітаючи капот автомобіля, і щоб не отримати травми, адже сезон у розпалі, баскетболіст вирішив відмовитися від подальших спроб. Тим не менш, Калпеппер виграв конкурс данків, виконавши фірмовий “млин”

2017 рік

Переможець: Вадим Miller Піддубченко

У тому роцы поряд з баскетболістами змагались професійні данкери, що додало видовищності. Переможцем контесту став якраз данкер Вадим Miller Піддубченко.

За всі свої чотири спроби Піддубченко отримав максимальні 50 балів та не залишив шансів конкурентам ні у кваліфікації, ні у фіналі. У вирішальному протистоянні Піддубченко випередив Івана Ткаченка з Черкаських Мавп та Сергія М’ясоїдова з Запоріжжя.

2018 рік

Переможець: Іван Ткаченко (Черкаські Мавпи)

Героєм контесту став Іван Ткаченко, який перестрибнув двох гравців зі зростом 2 метри, а в наступній спробі забив з розворотом 360 градусів в повітрі. У фіналі по очкам Ткаченко переміг Антона Давидюка, який тоді представляв Миколаїв.

У півфіналі відсіялися гравці харківського Політехніка Олександр Тарасенко та Черкаських Мавп Шахід Девіс. Тарасенко намагався повторити данк Майкла Джордана – забити згори, відштовхнувшись від лінії штрафних кидків. Втім, він заступив за лінію, і все вийшло не так ефектно.

2019 рік

Переможець: Олександр Захаров

Знову у контесті переміг професійний данкер Олександр Захаров. Киянин набрав максимальну кількість балів 100 у першому раунді, після чого у фіналі переміг Микиту Конькова з Дніпра, який у фінал потрапив з результатом у 97 набраних балів.

Професійні баскетболісті — гравці Черкаських Мавп Іван Ткаченко та Нікс Таваріон у першому раунді набрали по 96 та 84 бали відповідно, чого для виходу у фінал виявилось недостатньо.

2020 рік

Переможець: Павло Крутоус (Київ-Баскет)

Минулого разу учасниками конкурсу стали Квентін Пітерсон, Майкл Майєрс, Іван Ткаченко, Олександр Тарасенко, Макс Конате та Павло Крутоус.

На цей раз підсумкове перше місце дісталось Павлу Крутоусу із Київ-Баскета. Зокрема, у фіналі він данкував краще за Квентіна Петерсона з Миколаєва.

Очукіємо, що цього року найвидовищніший конкурс буде одним з кращих у історії. Хто буде представлений на контесті ми дізнаємось скоро, а побачимо яскраве дійство уже 19 лютого у Палаці Спорту. Квитки на Матч Зірок 2022 тут

0

Автор публікації

Офлайн 2 роки

Osyvak

11
Коментарі: 1Публікації: 112

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.