Валерій Плеханов: “Завдання у “Будівельника” максимальні — вихід у Лігу чемпіонів та перемога в двох турнірах”

Валерій Плеханов: “Завдання у "Будівельника" максимальні — вихід у Лігу чемпіонів та перемога в двох турнірах” 1 - basket.com.ua

Головний тренер “Будівельника” Валерій Плеханов в інтерв’ю basket.com.ua розповів, як проходить підготовка команди до старту в кваліфікації Ліги чемпіонів. Кияни, нагадаємо, в першому раунді відбору зіграють проти шведського “Норчеппінга”.

Наскільки готова команда на завершальному етапі збору?

– Команда готова відсотків на 90. Ми зупинилися на певному малюнку гри в захисті та нападі. Звичайно, що в сезоні наша гра буде ширшою та більш різноманітною. Є певні труднощі пов’язані з тим, що ми не маємо достатньо часу, щоб розширити наш арсенал. Повний склад зібрався лише пару днів тому, коли до команди приєдналися наші збірники Близнюк та Бобров, і зараз ми витрачаємо достатньо багато часу, щоб впровадити їх в систему нашої гри. Але вони з ентузіазмом вливаються в колектив та вивчають наші нюанси. Фізично все добре, ми награємо поєднання і останні дві гри потрібні для того, щоб визначити правильну ротацію.

Як вписалися легіонери в систему гри “Будівельника”, як прийняли ролі в комнаді?

– Ролі ще, на жаль, не розподілено і пов’язано це з тим, що, як я вже казав, зібралися повним складом зовсім нещодавно. Богдан ще не показав свої лідерські якості, але він авторитет навіть для тих гравців, які знайомі з ним раніше не були. Ну і Слава, звичайно, свої позиції легіонерам віддавати не захоче. Серед легіонерів виділяється Арчі Гудвін, який є номінальним лідером команди. Але лідер у нас є в кожній позиції: Кет Барбер індивідуально дуже сильний гравець, але зараз ми намагаємось привчити його більше грати на команду. Є Джонні Берганемескел, який набирав 18 очок у дуже серйозному французському чемпіоніті. Він свої лідерські якості також хотів би проявити. Тож в задній лінії у нас дуже серйозна конкуренція, а зараз додався Близнюк, Паша Крутоус нав’язує серйозну конкуренцію та Ілля Тиртишник не дає їм розслаблятися. В конкуренції народжується клас та сила і ми стаємо сильнішими. Не менша конкуренція і в передній лінії: дуже добре проявляє себе Маяускас, вже с початку збору свої сильні якості почав показувати Дмитро Тихонов. Мені в цілому подобається, як команда працює на тренуваннях. Всі чітко розуміють, навіщо вони тут — ми зробимо все, щоб пройти в регулярний чемпіонат Ліги чемпіонів. 

Валерій Плеханов: “Завдання у "Будівельника" максимальні — вихід у Лігу чемпіонів та перемога в двох турнірах” 3 - basket.com.ua

Яку інформацію ви отримали з останніх товариських матчів?

– Зараз найбільше уваги ми приділяємо захисту, який намагаємось корегувати кожного дня. Дивимося відео після матчів та розбираємо помилки, намагаючись їх не повторювати. Ну і окрім вчорашнього матчу (проти “Касереса” — ред.) у нас був дуже поганий відсоток кидків з гри, хоча шутерів у нас вистачає. Відверто поганий відсоток у нас був і на штрафних кидках і взагалі, дивлячись на контрольні матчі, можна сказати, що ми виконували дуже мало кидків з лінії. Нічого гарного в цьому немає.

Всі матчі, окрім гри проти “Більбао”, ми виграли, але й там гра була абсолютно рівною. Коли до кінця гри було 2:40, а рахунок 65:63, ми не влучили п’ять поспіль штрафних. Це і стало причиною поразки. Але не такий страшний чорт, як його малюють, хоча це команда Ліги чемпіонів та Ліги АСВ. Ми грали на рівних з ними навіть без наших збірників, з обмеженою ротацією, адже у Гранта була мікротравма. Після останнього контрольного матчу, який відбудеться 17 вересня, ми відправляємось до Лісабону, де готуватимемось до першої гри з “Норчеппінгом”.

Що знаєте про суперника по кваліфікації Ліги чемпіонів?

– “Норчеппінг” — це найзакритіша команда, яка не виставила жодного контрольного матчу. Ми вивчили всіх гравців, які підписані, зробили скаутинг по кожному з них. Кістяк команди та тренер з минулого сезону залишилися. Думаю, малюнок гри у них не зміниться, трохи зміниться гра в позиції четвертого та другого номерів. Ми маємо уяву про той баскетбол, в який вони грали в минулому сезоні. Будь-яку інформацію, матеріал та статистику про цю команду ми знайшли — мої асистенти виконали чудову роботу. Вважаю, що навіть не маючи повної інформації про цю команду, ми до неї готові. Наша задача — зупинити перший темп суперника та не давати їм вільних кидків, адже в цій команді кидає кожен гравець. Ну і водночас дивимось інших суперників, але всі сили зараз кинули саме на “Норчеппінг”. Вирішуватимемо завдання по мірі надходження. 

З минулого сезону залишилося два легіонери — Гудвін та Браун. Чому саме вони?

– Щодо Гудвіна, це і моє рішення, і прохання керівництва клубу. Він дуже добре проявив себе в минулому сезоні і взагалі останнім з легіонерів залишив клуб, поїхавши навіть на тур в Миколаїв. Плюс він дуже гарна, комунікабельна людина, яка має лідерські якості. Це те, що нам і потрібно. З Алеком ми спочатку не могли домовитись про новий контракт, адже умови, які вони пропонували, були достатньо завищені. Але, знаючи сильні та слабкі якості цього гравця, я наполягав на його підписанні. Ми знайшли консенсус і я радий, що він у команді. Якщо він набере свої максимальні оберти, то потенційно може стати одним з лідерів. Плюс він буде капітаном команди.

Валерій Плеханов: “Завдання у "Будівельника" максимальні — вихід у Лігу чемпіонів та перемога в двох турнірах” 5 - basket.com.ua

В якому настрої зі збірної повернулися Бобров та Близнюк. Чи встигли ментально переключитися на клубні справи?

– Щодо настрою казати особливо нічого не буду, адже хлопці були за крок від історичного досягнення. Тож настрій в них не найкращий, але не можу сказати, що вони сидять і плачуть. Вони, звичайно, не в піднесеному настрої, адже їм не вдалося виконати до кінця те, що вони могли виконати. Хлопці говорять про це. Дуже хвилювалися, особливо, коли дивилися, як Польща перемогла Словенію, проектуючи себе на місці поляків. Але працюють вони з великим бажанням, тут жодних питань немає. Іноді навіть доводиться їх трохи зупиняти, адже ми знаємо, що Богдан відіграв дуже великі хвилини в збірній. Але його ще треба зупинити, адже наполеглива праця у нього в крові. Для будь-якого тренера добре, коли в своє розпорядження отримує двох сильних гравців. 

Які завдання перед командою стоятимуть в ENBL та Балканській лізі?

– Справа в тому, що у нас немає рідного регулярного чемпіонату, а команда високого рівня, тому потрібно грати. Географічно та за якістю суперників, думаю, це будуть цікаві для нас ліги. Завдання у клубу, як завжди, максимальні — перемога в кожному з цих турнірів та вихід у Лігу чемпіонів. Ну а далі все залежатиме від нас і від того, як нам вдасться реалізувати свій потенціал. Зараз трохи важко казати про ці ліги детальніше, адже всі сили кинуто на Лігу чемпіонів.

basket.com.ua

0

Автор публікації

Офлайн 22 години

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1688

5 думок про “Валерій Плеханов: “Завдання у “Будівельника” максимальні — вихід у Лігу чемпіонів та перемога в двох турнірах”

  1. Freeman сказав:

    Из квалификации к Лиге Чемпионов эта Будка вылетит в первый игровой день. В ЕНБЛ и БЛ будут середняками.
    Не вижу никакого интереса наблюдать за “беги-бросай” от шести представителей НР на паркете.

    0
  2. Dima Pastushenko сказав:

    А за Будку-2 что слышно?) Вообще тишина по командам типа Суперлиги, кем будут играть, кто тренировать и т.д. ФБУ раз решила проводить чемпионат, то нужно как-то освещать новости и информацию по клубам, если они есть конечно…

    2

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.