Чус Матео замінить Пабло Ласо на посаді головного тренера “Реала”

Чус Матео замінить Пабло Ласо на посаді головного тренера "Реала" 1 - basket.com.ua

Епоха Пабло Ласо в “Реалі”, ймовірно, підійшла до кінця, оскільки Чус Матео розпочне сезон 2022-23 як новий головний тренер команди, повідомляє El Espanol.

Королівський клуб зробив пріоритетним питання здоров’я Пабло Ласо, тому прийняв таке рішення, хоча як повідомляє Marca, Ласо стверджує, що повністю одужав від проблем із серцем, і дуже хоче повернутися до роботи, щоб допрацювати рік, що залишився до контракту, але “Реал” не хоче ризикувати.

El Espanol повідомляє, що останніми тижнями “Реал” пропонував Ласо всілякі пропозиції. Клуб готовий заплатити за рік, що залишився в контракті. Однак іспанський наставник відхилив пропозиції і розглядає можливість працювати в іншій команді.

“Реал” дав тренеру трохи часу на роздуми, і він погодився дати остаточну відповідь найближчими днями.

54-річний Пабло Ласо переніс інфаркт міокарда 5 червня, лише через кілька годин після того, як вивів «Реал» на другий матч проти «Басконії» у півфіналі Ліги ACB.

Очікувалось, що він пропустить всю кінцівку сезону, але Ласо знову приєднався до тренувань «Реала» перед фінальною серією ACB проти «Барселони» та святкував перемогу з рештою команди. Зараз Ласо приймає ліки через наслідки інфаркту. Він повинен уникати ситуацій сильного стресу.

У “Реала” є погані спогади з минулого, коли колишній головний тренер команди Ігнасіо Пінедо помер після серцевого нападу у фіналі Кубка Корача 1991 року. Тому «Реал» не хоче ризикувати Ласо і переживати ще одну можливу трагедію.  Медичні звіти також свядчать проти негайного повернення Ласо до тренерської роботи.

Пабло Ласо є головним тренером «Реала» з 2011 року. Протягом свого тривалого перебування в іспанській столиці він двічі вигравав титул Євроліги в 2015 і 2018 роках і привів команду до шести трофеїв чемпіонату Іспанії, шести Кубків Іспанії та шести Суперкубків Іспанії.

0

Автор публікації

Офлайн 3 дні

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7119

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.