Брітні Ґрайнер засудили до 9 років ув’язнення у росії за контрабанду наркотиків

Брітні Ґрайнер засудили до 9 років ув’язнення у росії за контрабанду наркотиків 1 - basket.com.ua

Хімкинський суд Підмосков’я визнав американську баскетболістку Бріттні Ґрайнер винною у контрабанді та зберіганні наркотиків.

Баскетболістку засудили до 9 років ув’язнення у РФ за контрабанду наркотиків зі штрафом в 1 млн рублів.

Прокурор у справі американки запросив 9,5 років колонії загального режиму. За його оцінкою, пом’якшувальні або обтяжуючі обставини у справі немає.

Захист баскетболістки вказував, що експертизу речовини було проведено з порушенням, про що свідчить рецензія допитаного в суді кандидата хімічних наук.

Адвокат Марія Благоволіна просила суд виправдати спортсменку, а у разі обвинувального вироку призначити покарання нижче за нижчу межу і умовно.

У лютому 2022 року американська баскетболістка УГМК була затримана в аеропорту Шереметьєво. У спортсменки було виявлено картриджі з рідиною для куріння, в яких містилося також гашишне масло.

Американка визнала свою провину, але заявила, що не мала наміру вчинити злочин. Під час розгляду стало відомо, що марихуану їй виписав лікар зі штату Аризона замість традиційних знеболювальних.

Адміністрація президента США Джо Байдена раніше запропонувала обміняти російського в’язня Віктора Бута на американців Ґрайнер і Пола Вілана, які перебувають під арештом у Росії.

0

Автор публікації

Офлайн 20 години

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7144

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.