Айнарс Багатскіс: “У нас були гравці, які поривались їхати додому і зі зброєю захищати країну”

Айнарс Багатскіс: "У нас були гравці, які поривались їхати додому і зі зброєю захищати країну" 1 - basket.com.ua

Головний тренер чоловічої збірної України Айнарс Багатскіс став гостем програми ГРЕМ CAST, де розповів про війну в Україні та своє сприйняття та сприйняття гравців, а також поспілкувався з ведучими про розвиток баскетболу та медійність гравців.

Нагадаємо, чоловіча збірна України наразі тренується в Ризі, де 24 серпня зіграє домашній матч проти команди Італії (квитки тут). В другому матчі серпневого ігрового вікна Україна на виїзді протистоятиме Ісландії.

“Війну в Україні я сприйняв особисто. Я в Україні прожив шість років і я дуже звик до країни, людей, звичаїв. Перед початком війни ми виїхали на матч з Іспанією, який якраз відбувся 24 лютого. І коли вранці того дня я відкрив телефон і побачив, що почалося – у мене була порожнеча. Загалом будь-яка війна – це безглуздо.

Тоді команда попросила перенести ранкове тренування, але хочу віддати належне тому, як хлопці зіграли. З огляду на те, що всі гравці думками були зі своїми родичами вдома… Тоді ще була надія, що все закінчиться швидко, що здоровий глузд переможе, але ми бачимо, що все триває. І просто таке риторичне питання “Для чого?”. Я думаю, у світі лише одна людина, якщо її можна назвати людиною, розуміє, для чого це робиться.

У нас були гравці, які поривались їхати додому і зі зброєю захищати країну, але якщо в тебе зріст більше 2 метрів, то, напевно, правильніше робити те, що ти найкраще вмієш. Тому гравці залишилися грати у різних лігах.

Зараз ми проводимо тренування у Латвії, нас тут дуже добре прийняли, створили усі умови. Ми намагаємось зробити для України та українців те, що ми можемо.

Як зараз на гравцях відбивається війна? Я можу сказати, що в будь-якій професії ти можеш показати себе, коли ти “вийнятий із зони комфорту”. І зараз вся Україна “вийнята із зони комфорту”. Це дасть нам додаткову енергію. Чи піде це на користь – це вже інше питання.

Я хочу сподіватися, що вболівальники нас прийдуть підтримати. На матч проти Іспанії прийшло 4,5 тисяч уболівальників і це було неймовірне відчуття, коли вони гнали нас уперед. Якщо на матч проти Італії збереться 5 тисяч, то буде добре”.

0

Автор публікації

Офлайн 5 днів

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7125

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.