Айнарс Багатскіс: “Треба, щоб грузини не були готові до конкретного стилю гри – треба пришвидшити гру”

Айнарс Багатскіс: "Треба, щоб грузини не були готові до конкретного стилю гри - треба пришвидшити гру" 1 - basket.com.ua

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс в інтерв’ю прес-службі ФБУ поділився думками щодо майбутніх суперників у відборі на ЧС-2023, матчі з якими відбудуться на початку липня.

У збірної Грузії має додатися до передньої лінії центровий Індіани Гога Бітадзе. Як протистояти потужному фронткорту цієї збірної?

– Ми провели непоганий матч у Грузії, де прямо перед грою втратили Геруна. Ми програли саме тому що нам не вистачало сантиметрів під кільцем. Все ж таки, щодо імен Шенгелії та Шермандіні, то тут коментарі зайві. Якщо до них додається Бітадзе, то це дуже серйозна сила під кільцем. Вони всі технічні, всі можуть забити з середньої та дальньої дистанцій. Є певні задумки і зараз над цим ми працюємо на тренуваннях.

Для грузинів також важливо те, в якій формі приїде Тед Макфаден, який знищив нас у першій половині матчу в Тбілісі. Я не можу сказати, що захист один на один проти нього був на висоті, адже перші кидки він забив без супротиву. А коли він спіймав кураж, зупинити вже його важко. Плюс у них додався дуже досвідчений комбогард Дуда Санадзе. Повірте, Грузія ставить перед собою дуже високі цілі. На матч з нами вони привезли Шенгелію, а потім вони просто віддали гру іспанцям, зробивши акцент на грі проти України. Ну і в неповному складі переїхали македонців.

Нам треба зробили так, щоб грузини не були готові до конкретного стилю гри. Як я бачу зараз, вони не дуже комфортно почувають себе у швидкісному баскетболі, коли високі інтенсивність та динаміка гри. Вони добре почуваються у позиційному баскетболі і постійно збивають темп гри. Наша задача — пришвидшити гру, тому є небезпека збільшення кількості втрат. Але якщо ми хочемо досягти успіху в матчі з грузинами, ми маємо з перших хвилин пришвидшувати гру. Ми маємо грати швидко, агресивно та розумно.

Які очікування від виїзної гри проти Північної Македонії та матчу проти Іспанії?

– Ми поки що взагалі не думаємо про Іспанію. Це фаворит нашої групи і в цілому фаворит всієї кваліфікації. Виходячи з першого матчу в Києві, потроху готуємося до гри з Північною Македонією. Якщо в них гратиме Ненад Димітрієвич — це половина комнади. З ним та без нього — це дві різних збірних. Але найважливіша завжди перша гра, лише потім буде Північна Македонія.

0

Автор публікації

Офлайн 2 місяці

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1684

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.