Айнарс Багатскіс: “Отримуємо задоволення від кожної гри, тому що ми граємо за Україну і український народ”

Айнарс Багатскіс: "Отримуємо задоволення від кожної гри, тому що ми граємо за Україну і український народ" 1 - basket.com.ua

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс розповів BasketNews про психічний стан та майбутні виклики команди.

“Безперечно, у нас є багато поточних труднощів. Я не бажаю жодному тренеру чи будь-якій людині у світі опинитися в такій ситуації. Наступ Росії на таку мирну країну, як Україна, вплинув не лише на українців, а й на всіх у світі.

Що стосується баскетболу, то війна почалася, коли ми збиралися виходити на гру проти Іспанії. Не було можливості реалізувати якусь тактику, ніякої психологічної підготовки. Зараз ситуація трохи краща: у всіх гравців контракти за кордоном, і всі грають далеко від України.

Ми отримали справді велику підтримку від багатьох країн і багатьох федерацій. Я хотів би сказати велике спасибі Федерації баскетболу Латвії та латвійському уряду за підтримку українського баскетболу та українського народу.

Крім того, Італійська баскетбольна федерація допомогла нам, і спасибі Турецькій баскетбольній федерації, тому що ми тут, у Стамбулі.

Щодо нашої підготовки, ми зараз у кращій ситуації перед відбірковими матчами чемпіонату світу, ніж були навіть у липні. Однак ми не могли провести жодного тренування повною командою, поки гравці НБА не прибули до Стамбула. Ми провели чотири командні тренування та одразу зіграли гру тут.

Але ми отримуємо задоволення від кожної гри, тому що ми граємо за Україну і український народ. Поки люди на передовій, ми граємо в баскетбол”, – розповів Айнарс Багатскіс

Також наставник нагадав про Євробаскет-2017, де він був головним тренером збірної Латвії.

“У 2017 році, коли ми виступали зі збірною Латвії тут, у Стамбулі, очікувалося, що ми будемо на 17-му або 18-му місці в підсумковому рейтингу. Але ми завершили турнір на 5-му місці, програвши майбутньому чемпіону Словенії у чвертьфіналі.

Зараз багато хто очікує, що Україна завершить турнір не вище 19-го місця. Безумовно, ми можемо показати набагато кращу якість баскетболу. Але мене не хвилює підсумковий рейтинг. Якщо ми будемо грати в якісний баскетбол, якщо будемо грати один за одного і грати за свою країну, ми зможемо добитись гарного результату”, – зазначив Багатскіс.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7148

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.